LEAD och Prodelox inleder ett nytt strategiskt partnerskap för effektivare stöttning av regionens innovativa startups hos oss på LEAD. Prodelox är en kundfokuserad produktutvecklingsbyrå med multikompetenta team och tusentals framgångsrika utvecklingsprojekt bakom sig, där de tidigare har arbetet med många av LEADs medlemsbolag.

”Vi arbetar hela tiden med att stärka våra nätverk med kompetens som kompletterar oss på LEAD, för att vi ska kunna erbjuda det bästa möjliga stödet till bolagen vi arbetar med. En viktig del i det handlar om att stärka banden med samarbetspartners som sitter på spetskompetens inom vissa områden. Här ser vi Prodelox som en viktig del och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete som ger positiva effekter i framtiden”, säger Catharina Sandberg vd på LEAD.

Målet med samarbetet är att stärka banden mellan Prodelox och LEAD och uppmuntra till tätare kontakt med affärsnytta och kunskapsutbyten i fokus. LEADs bolag blir i och med det strategiska samarbetet inbjudna till föreläsningar och kurser hos Prodelox, och får snabbare tillgång till innovationsrådgivning via Prodelox erfarna specialister.

”Det här samarbetet känns riktigt bra. Prodelox och LEAD representerar var för sig stor kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer vi kunna erbjuda företag i regionen ännu bättre möjligheter att växa och utvecklas. Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med en av landets främsta företagsinkubatorer. Startskottet för vårt samarbete går redan i september med en speciellt framtagen föreläsning för inkubator-bolagen på tema ’Prototyper’.” säger Robert Armerö, VD på Prodelox.