Avtal Cale Chargestorm bildLEAD-alumnen Chargestorm och CALE Access har ingått en världsomspännande distributionsavtal för laddningslösningar för elfordon som gör det möjligt att kostnadseffektiv och skalbarhet erbjuda EV-laddning (EV charging) på befintliga parkeringsplatser.

Detta avtal överensstämmer med vår strategi att erbjuda lösningar och hjälpa städer runt om i världen att bli mer hållbara och miljövänliga med hjälp av anslutna och smarta lösningar, säger Anton Kaya, VD för CALE.

Chargestorm är den ledande leverantören av smarta laddstationer och infrastrukturlösningar för elbilar i Norden. För närvarande har Chargestorm levererat mer än 20 000 laddpunkter, från 3,7 kW till 22 kW. Marknaden för e-mobilitet visar en enorm tillväxt i många länder och efterfrågan för integrerade parkerings- och laddningslösningar för alla plug-in hybrider och elfordon är snabbt växande. CALE är en världsledande leverantör av parkering och obevakad betalningslösning och relaterade tjänster.

Genom att ingå avtal kan CALE erbjuda en integrerad park- och laddningslösning i mer än 30 länder. CALE kommer att leverera sitt omfattande utbud av ledande parkering hanteringslösningar, helt integrerade med laddningsstationerna Smart AC-laddningsstationer.

Chargestorms utbud av smarta laddningslösningar, inklusive NanoGrid ™ för lokal belastning balansering för att optimera befintlig elektrisk infrastruktur, blir snabbt en nödvändighet för att uppnå kostnadseffektiv skalbarhet hos befintliga parkeringsplatser.

Vi är stolta och glada att har valts av CALE för att leverera smarta laddstationer runt om i världen, säger Patrik Lindergren, VD och grundare av Chargestorm.

För mer infromation kontakta;

Tomas Wolf
Global Sales Director, Chargestorm AB
Tel: +46 708 320870,
email: tomas@chargestorm.se