Årets gasell

Varje år utser Dagens Industri ett företag, bland de företag som växer mest i Sverige, till årets Gasell. Utnämningen i Stockholm föregås av åtta galor ute i landet där regionala vinnare utses. Sedan ett år tillbaka utser man även Digitala Gaseller. Digitala Gaseller är de företag som bäst förvaltar de möjligheter som finns med Internet.
 

På galan i Linköping utsågs BRP Systems till Regionens Digitala Gasell. Motiveringen är enligt följande:

“Det här bolaget erhåller detta pris eftersom deras innovationsförmåga inom affärsområdet systemlösningar för företag i fritidsindustrin möjliggör en effektiv produktion och optimering av lediga resurser bland små och medelstora företag. Företag som oftast har högst begränsade resurser. Något som vi tycker gynnar både småföretag och konsumenter.”

BRP Systems strävar efter att vara det tekniskt ledande bolaget inom sitt affärsområde och ser priset som ett kvitto på att bolaget är på rätt väg. I dag är det omkring 600 anläggningar i Norden som drivs med stöd av systemet.

BRP Systems andra år som Superföretag

Veckans Affärer rankar varje år i samarbete med Bisnode årets Superföretag. Superföretagen är effektiva, lönsamma, växer snabbt och har koll på finanserna. Listan baseras på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren. Modellen som används tar hänsyn till och väger samman de enskilda bolagens: Tillväxt Vinst Avkastning Effektivitet Kapitalstruktur Finansiering.

Förra året var det 318 bolag som klarade kriterierna. I år är det 366 bolag som klarar de tuffa kriterierna. Kriterierna innebär inte bara att det är svårt att ta sig in på listan – det är också svårt att ligga kvar på listan från ett år till nästa. Endast 169 företag finns på listan från förra året, bland dessa BRP Systems.

Läs mer om BRP Systems