Biototal logotyp

Biototal fick återigen ta emot pris för vad de åstadkommer för såväl producent som konsument. Tidigare i höstas fick de utmärkelsen Årets gröna företag under Linköpings Näringslivsgala.

Den 3 december vad det dags igen då Biogas Öst arrangerade det femte BiogasTinget – en heldag i biogasens tecken på Nalen i Stockholm, med en rad inspel kring nya substrat, nya tekniker och metoder för biogasframställning samt ny, effektivare användning av biogas. Det bjöds också på en utblick över den växande gasmarknaden i EU och världen – och hur detta kan påverka biogasutvecklingen i Sverige.

Vinnare i år blev Biototal, som bland annat fungerar som länk mellan producenter av biogas och användare av biogödsel. Jan Nystedt, VD för Biototal, tog emot priset:
– Fantastiskt kul att vårt långsiktiga, enträgna arbete får den här uppmärksamheten. Biototal bidrar starkt till att bygga marknaden för hållbar återföring av näringsämnen genom att lyfta biogödseln från ”avfall” till attraktiv produkt med höga miljövärden.

Läs hela pressmeddelandet och Biogasutmärkelsen

Läs mer om utmärkelsen Årets gröna