Ett år efter bolagsstarten av SCHEMAGI, ett företag som erbjuder tjänster för automatisk schemaläggning inom vård och omsorg, förstärks bolaget med en ny VD. Katarina har tidigare arbetat med frågor inom kompetensförsörjning, senast som affärsområdeschef för bolaget Unik Resurs inom Industrikompetens.

 
Katarina Nyhammar Schemagi
Katarina Nyhammar ny VD på SCHEMAGI

Styrelsen känner stort förtroende för Katarina och hälsar henne varmt välkommen. I bolaget finns idag ett djupt kunnande inom såväl optimeringslära som vård- och omsorgsområdet. Katarina är den pusselbit som gör det möjligt för SCHEMAGI att ta nästa steg och nå fler kunder samt vidareutveckla bolaget.

– Jag ser fram emot att överta VD-rollen på SCHEMAGI. Bolagets avancerade datorberäkningar har potential att förbättra arbetssituationen för många inom vård och omsorg. Under hösten väntar givande diskussioner med befintliga och framtida kunder där vi tillsammans hittar smarta lösningar som passar för just deras schemaläggning. Det kommer att bli en spännande höst, säger Katarina Nyhammar, tillträdande VD på SCHEMAGI.

Elina Rönnbergs roll som nuvarande VD har varit att driva processen från forskningsarbete till affärsidé och att starta upp ett bolag som på bara ett år har både medarbetare och kunder.

– För SCHEMAGIs fortsatta utveckling är det viktigt med en VD som har ett tydligt affärsfokus, säger Elina som nu lämnar över VD-rollen men fortsätter att bidra i rollen som styrelseordförande.

Katarina tillträder tjänsten som VD den 15 augusti 2011.

 

Läs hela pressreleasen, klicka här