Addbio

I samband med terminsstarten höstterminen 2014 arrangerades Kalasjakten. De fyra studenterna Elin Ahlström, Linn Lemón, Malin Karman och Angeliqa Axelssons lag kom två i den totala sammanställningen och vann dessutom zonen Mjärdevi Science Park. Tjejerna är nu på fjärde året i sina studier till civilingenjörer inom medicinteknik.

-Det var jättekul att vara med i Kalasjakten, sade Angeliqa. Tävlingshornen växte verkligen ut på oss när de olika uppdragen och frågorna rasslade in på mobilen i rask takt. Dessutom gick det ju på tid, så det gällde att hålla tempo!

Förstapriset för zonvinsten var ett studiebesök plus lunch på ett valfritt Mjärdeviföretag. Det företag som valdes ut var ett ungt företag, AddBIO, som utvecklar medicinska implantat med en specialbeläggning som gör att implantatet läker in snabbare och dessutom gör benet lokalt starkare genom att reducera benförlusten. AddBIO har tidigare funnits i företagsinkubatorn LEAD i Mjärdevi och har nu flyttat vidare till lokaler i Mjärdevi Center.

Varför valde studenterna just AddBIO?

Vi gick in på Mjärdevi Science Park hemsida och läste på om de olika företag som fanns där, sade Maria. Vi fastnade för AddBIO eftersom de verkade intressanta. Vi har läst en kurs just om medicinska material och att man kan använda olika coatings, alltså beläggningar. Här hade vi chans att lära oss mer om det i verkligheten.


Läs mer