NEP Sweden och Rail & Tracking Systems har placerat order på två stycken NEWTON system från LEAD-alumnen Intuitive Aerial för att de ska kunna användas under Eurovission Song Contest 2016.

Newton by Intuitive AerialNEP Sweden, är en av Europas största leverantörer av teknik för event och TV produktioner. De har fått i uppdrag av SVT att leverera broadcast-utrustningen för den kommande Eurovision Song Contest-tävlingen 2016. Utrusningen kommer att användas under tre direktsändningar, semi-finalerna den 10:e och 12:e maj samt finalen den 14:e maj.

”NEWTON ger oss mycket stadiga bilder och har en lätt och slimmad design – perfekt för våra mindre TV kameror. Det gyro-stabiliserade huvudet utgör tillsammans med våra vidvinkelobjektiv utgör en mycket stark kombination” säger Axel Engström, projektledare på NEP Sweden.

Eurovision Song Contest är en av världens största direktsända underhållningsprogram med cirka 180 miljoner tittare världen över. För Intuitive Aerial har de både ordrarna och den kommande produktionen stor betydelse.

”Vi är mycket nöjda med att NEP Sweden har valt att använda sig av NEWTON under den kommande produktionen av årets Eurovision Song Contest. Vi tar två viktiga steg framåt både genom försäljningarna till RTS och NEP Sweden och det enorma referensvärde som produktioner som dessa skapar inför framtiden.” avslutar Robin Kahlbom, VD på Intuitive Aerial.