Intuitive Aerial, LEAD.alumnen som utvecklar och säljer multirotor-helikoptrar och stabiliserade kamerahuvuden för den professionella film- och TV- industrin, meddelade idag att det tyska bolaget Professional Motion Technology GmbH köper ytterligare ett NEWTON-system.

Intuitive Aerial MantisProfessional Motion Technology GmbH (PMT) är ett av Tysklands ledande uthyrningsföretag av kamerasystem och annan utrustning för större film- och Tv-produktioner i Europa. Bolaget köpte sitt första NEWTON-system i oktober 2015 och utökar nu sitt produktprogram med ytterligare ett NEWTON-system för att möta den ökande efterfrågan av produkten.

– PMT är en mycket viktig strategisk kund för oss, säger Robin Kahlbom, vd Intuitive Aerial.

Inom industrin för broadcasting i Europa är PMT en väletablerad och känd aktör med ett stort inflytande över vilka tekniker som används inom branschen. PMT var också en drivande part vid marknadsintroduktionen av Spidercam, en produkt som använts vid stora TV- produktioner som till exempel Olympiska Spelen och Fotbolls EM, fortsätter Robin Kahlbom. PMT använder NEWTON-systemen på ett flertal olika rälssystem och vajerkamerainstallationer i TV-studios och större arenor.

Vi utvecklade NEWTON för att ta in vår teknik i studios där man av naturliga skäl inte kan flyga med en drönare, förklarar Robin Kahlbom. NEWTON gör allt som vår berömda drönare gör för broadcast-industrin, bortsett från att den inte flyger. Vi ser tydligt att intresset för våra produkter på den europeiska marknaden fortsätter att öka, avslutar Robin Kahlbom.

NEWTON är ett gyro-stabiliserat kamerahuvud som är utvecklat för den professionella film- och TV-industrin. Med Intuitive Aerials unika sensorteknik kan NEWTON användas i rörelse på en mängd olika plattformar, och alltid leverera stabila bilder.