LEAD-alumnen Intuitive Aerial har fått en första order av BBC på cirka 50 000 Euro med tillhörande serviceavtal. BBC är ett av världens största public servicebolag och omsätter årligen över 5 miljarder brittiska pund. Produkterna kommer främst att användas av BBC’s avdelning för naturprogram, Natural History Unit, under inspelning av en av företagets kommande högprofilsdokumentärer. Avdelningen är känd för bland annat Blue Planet och Planet Earth.

– Natural History Unit är världens största produktionsavdelning för naturprogram. Vi är mycket stolta över att vi kommer att få se våra produkter användas av dem framöver. Det är en ordentlig kvalitetsstämpel för våra produkter och kommer att skapa starka referensvärden för oss, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Ordern från BBC inkluderar produkterna NEWTON, ett gyro-stabiliserat kamerahuvud och kontrollpanelen DOMINION som båda bygger på företagets egenutvecklade kärnteknik för bildstabilisering och kamerastyrning. Produkterna gör det möjligt att skapa mer dynamiskt tittarinnehåll utan att kompromissa på bildkvalitet.

Intuitive Aerial tecknar även leverantörsavtal med BBC och blir därmed registrerad som godkänd leverantör till mediejätten.

– Avtalet kommer att främja och underlätta för framtida affärer av våra produkter och tjänster inom flera applikationsområden inom hela BBCs organisation. Samtidigt får Intuitive Aerial ytterligare bekräftelse på att våra produkter är av absoluta världsklass, avslutar Robin Kahlbom.