Håkan Klarin blir ny vd för LEAD från den sista mars, men kommer delvis att påbörja sitt uppdrag redan under februari. Håkan kommer närmast från en position som centrumchef på Region Östergötland och tar över efter Christian Berger, som lämnade verksamheten tidigare i höstas.

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Håkan, säger Johan Lilliecreutz styrelseordförande och koncernchef. Håkan Klarin har en lång erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Dessutom har han arbetat som ledare under många år och har det som krävs för den fortsatta utvecklingen av LEAD och att ta inkubatorskonceptet till nästa nivå.

ha%cc%8akan_klarinHåkan är en drivande förändringsledare med effektivitet och resultat i fokus och har en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter. Idag är han centrumchef för medicinsk teknik och it inom region Östergötland och har det övergripande ansvaret för teknikutveckling inom regionen. Håkan har tidigare flera års erfarenhet av att arbeta inom SMHI, bland annat som chef för marknad och verksamhetsutveckling. Han har även byggt upp innovationsarenor som öppnar upp för samarbeten med startups, vilket gör att han har stor förståelse både för startups och dess utmaningar och att vara mottagare av innovativa lösningar.

– Jag ser verkligen fram emot att få börja på LEAD, säger Håkan Klarin ny vd på LEAD. LEAD är i en spännande fas och jag ser stor potential till att arbeta vidare med att utveckla verksamheten och bidra till utvecklingen av innovativa tillväxtföretag, både i regionen och internationellt.

Save

Save