Graphensic startades upp av tre forskare som kommersialiserar grafen på kiselkarbid. Nu får företaget allt fler kundförfrågningar och behöver fokusera mer på sin internationella affärsutveckling. Graphensic tar därför in Jonas Nilsson, tidigare vd på LEAD-alumnen SP Devices, som styrelseordförande.
 

Jonas Nilsson Grafen är ett av de hetaste materialen för framtida tillämpningar, men det finns inte många produkter på marknaden. Inom forskningen behövs material för att studera fysik och enkla tillämpningar. Det är en balans med tidigt stadium och lovande egenskaper som gör det svårbedömt hur och när grafen kan kommersialiseras.

Nyligen erhöll Graphensic stöd med en halv miljon kronor från Energimyndigheten för internationell affärsutveckling. Ett led i detta är att ta in Jonas Nilsson som styrelseordförande. Han har tidigare bland annat byggt upp SP Devices från avknoppad forskning till ett kommersiellt bolag. SP devices blev LEAD-alumn 2007.

– Graphensic är ett spännande bolag med stor potential, på en marknad som kan erbjuda stora framtida möjligheter. Det ska bli intressant att se hur vi kan ta Graphensic till nästa nivå, säger Jonas Nilsson om sitt nya uppdrag.

Läs hela pressrelasen här

Läs mer om Graphensic här