crelle_fotograf_norrköping_linköping_crelle.se2015-09-29_crelle_fotograf_norrköping_linköping_crelle.se__DSC7239

LEAD har som tanke att vara med och bygga upp ett Community kring frågor som berör startupvärlden, samtidigt som vi vill skapa mötesplatser för företagande i regionen. Vi tror att det är frågor som är viktiga och kan bidra till positiva effekter i regionen, att skapa mötesplatser som kan bidra till nya kontakter och affärskonstellationer, vi hoppas att det kommer bidra till ökad tillväxt och tillskott av kompetenser och resurser. Målet är att få en bra blandning av entreprenörer, investerare, styrelseresurser och andra individer som kan bidra till bra förutsättningar för regionens start-ups.

2014 fylldes LEADs lokaler med fokus på en paneldiskussion kring Benchmark, med deltagare som David Sonnek från SEB Ventures, Marie Alpman, journalist Ny Teknik, Tommy Johansson, VD AMRA och Torbjörn Kronander, VD Sectra. Paneldiskussionen modererades av Lena Miranda, VD Mjärdevi Science Park. Innan dess kunde man lyssna till Traderas grundare, Daniel Kaplan som delade med sig av erfarenheter från sin karriär, hur han arbetat med riskkapital och företagssammanslagningar.

I år valde vi att fokusera på samarbeten och affärsmöjligheter mellan startups och etablerade bolag, där vi tog avstamp i Per Gunnars Risbergs resa med LEAD-alumnibolaget Actiwave som startade 2007 och hans resa genom olika kontakter med storbolag och slutligen en exit under sommaren 2015. I paneldiskussionen, som modererades av LEADs vd, Christian Berger tillsammans med Johanna Palmér, vd på ÖstSvenska Handelskammaren, deltog Marie Bredberg Vice President, Business Area Industrial Products and Services på Saab, Hans Holmström, VD på Siemens Industrial Turbo Machinery, Anders Jonsson, VD på Tekniska Verken, Ulf Lewander, SEB Venture Capital, Eva Groppfeldt, Entreprenör.

Är du intresserad kan du se hela paneldiskussionen på LEADs youtube-kanal. Vi hoppas att ni som var på plats hade en intressant kväll och vi fortsätter att planera aktiviteter som kan gynna och skapa bra förutsättningar för regionens start-ups.