För 33-listan2017tionde året i rad rankar Ny Teknik och Affärsvärlden Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag med potential att bli morgondagens börsjättar. Även i år finns både LEAD- och LEAD-alumn med på den prestigefyllda listan. Finalen av 33-listan gick av stapeln på Munchenbryggeriet i Stockholm under kvällen den 4 april. Vi säger ett stort grattis till Againity, Cbot, Epishine och Linkura som alla fyra rankades på årets 33-lista.

33-listan är Ny Teknik och Affärsvärldens lista över Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag. Syftet med listan är att lyfta fram de bolag som har störst teknisk potential att förändra sin bransch samt att växa och bli framtidens börsjättar. Kriterier som måste uppfyllas för att få en plats på 33-listan är att företaget är baserat på teknisk innovation samt har internationell potential. Företaget ska även kunna förändra spelreglerna i sin bransch eller skapa en helt ny marknad. Övriga kriterier som ska vara uppfyllda är att företaget max är sju år gammalt, är baserat i Sverige och inte är börsnoterat.

Om de fyra LEAD-bolag har fått plats på listan

Epishine

LEAD-bolaget Epishine har varit klara för 33-listan sedan februari efter att ha vunnit den regionala finalen i Linköping. Epishine utvecklar och producerar en energieffektiv solcellsfilm helt i organiskt material. Med sina solceller som är världens mest prisvärda, klimatvänliga och transportvänliga arbetar Epishine för att accelerera elektrifieringen av utvecklingsländer genom ett grönt alternativ.

Againity

Againity är en LEAD-alumn sedan 2016 som utvecklar turbinlösningar som omvandlar spillvärme till elenergi. Lösningen ger energieffektiv produktion och hög kapacitet men till en lägre kostnad. Againity har sedan tidigare fått flera priser för sin innovation lösning, och var även med på 33-listan 2016.

CBot

CBot är en LEAD-alumn sedan 2016 och arbetar med att utveckla automationslösningar för byggindustrin. Bolaget har utvecklat ett robotsystem som med förmågan att se och sina sensorer kan göra mycket av det arbete personal annars måste slita med. Lösningen gör det möjligt att både öka produktiviteten och lönsamheten i verksamheten samtidigt som den reducerar förslitningsskador hos personalen.

Linkura

Linkura är en LEAD-alumn sedan 2014 som har tagit fram ett livsstilsprogram inom förebyggande hälsoarbete och livsstil som ett alternativ till traditionell föratagshälsovård. Verktyget fungerar genom att kontinuerligt mäta hälso- och stressnivån i organisationen och sätter in mätbara åtgärder i tid. Linkura är den enda aktören på marknaden med en helthetslösning av detta slag och har branschledande resultat.

Vi gläds verkligen med våra bolag, säger Håkan Klarin, vd för LEAD. Vi är oerhört stolta över att även i år ha flera bolag representerade på listan och det har sannerligen varit en förmån att få vi på LEAD får vara med på deras bolagsresor.

 

LEAD har historiskt haft ett väldigt högt deltagande av bolag på 33-listan och är väldigt stolta över att även i år se fyra av bolagen med på listan. Genom åren har omkring hälften av teknikbolagen representerade på listan haft koppling till Sveriges inkubatorer och Science Parks.

Läs om vilka bolag som hamnade på  33-listan 2017 >>

Save

Save

Save