Igår gick, för sjätte gången, den prestigefyllda finalen i årets 33-lista av stapeln på Münchenbryggeriet i Stockholm. Av rekordantalet 284 nominerade skulle det nu väljas ut de 33 hetaste teknik start-ups bolagen i Sverige. 33-listan utses gemensamt av Ny Teknik och Affärsvärlden varje år med syfte att ta reda på vilka av dagens teknik-startups har potential att bli morgondagens börsjättar. Fyra av de 33 utvalda bolagen är LEAD-bolag.
 

NComVA, som valdes ut redan i den regionala finalen, Memoto samt alumnerna Neo Technology och ActiWave.

– På LEAD känner vi mycket stor stolthet över att två alumnibolag och två befintliga medlemsföretag är med på årets 33-lista, säger Christian Berger VD på LEAD. Vi ser det som ett kvitto på vi är en attraktiv partner för några av Sveriges mest spännande entreprenörer och deras företag.

18 av de 33 bolagen på listan är nykomlingar men några bolag har varit med 2 gånger och en mindre skara har lyckats visa sin framgång genom att ständigt växa och utveckla sig och därmed fått äran att vara med för tredje gången, vilket är så många gånger som listan tillåter. Två av de bolagen är LEAD-alumnerna Neo Technology och ActiWave.

– Vi gläds med bolagen. Att komma med på listan är hedrande och bekräftande samtidigt som uppmärksamheten brukar ge positiva effekter, säger Christian Berger.

33-listan är en bra värdemätare och ger en indikation av var vi har framtidens spjutspetsföretag. De senaste åren har LEAD haft samanlagt 9 LEAD bolag på 33-listan där flera av bolagen har varit med återkommande gånger.

Läs hela pressreleasen här