33-listan

Ny Teknik och Affärsvärlden utser varje år gemensamt 33-listan i syfte att hitta Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag som har potential att bli morgondagens börsjättar. Detta är en regional uttagning och genom pitching tar vinnaren en plats och hamnar direkt på 33-listan. Förra året innebar en topplacering med fem bolag från LEAD och regionen där AMRA blev det bolag som gick direkt in på listan.

Tre av de nominerade är bolag från LEAD. De nominerade är:

Aqwary 

Aqwary strävar efter att göra dykningen säkrare och roligare genom att utveckla och sälja en konsol som kopplar ihop alla dykare och dykledningen i ett vattenburet nätverk. I detta nätverk erbjuds olika funktioner som till exempel delning av hur mycket luft man har kvar och nödsignaler.

Edeva

Edeva utvecklar och säljer det intelligenta hastighetssäkrande systemet Actibump. Systemet selekterar på hastighet och ger en påminnelse till fortkörare. Alla som kör i laglig hastighet passerar obemärkt och därigenom ger Actibump framkomlighet i rätt hastighet.

ChargeStorm

ChargeStorm är ett cleantech företag som utvecklar laddinfrastruktur-produkter för elfordon. Deras produktportfölj möjliggör för laddoperatörer att ta betalt för och övervaka laddning av elfordon. ChargeStorms VD Patrik Lindergren kommenterar nomineringen: ”Vi uppskattar att vi är nominerade till 33-listan, det är roligt att ett miljöteknikföretag med fokus på framtidens laddinfrastruktur har fått detta intresse”.

Kriterierna för att ett bolag ska kunna hamna på 33-listan är att bolaget bygger sin verksamhet på en teknisk innovation, inte är börsnoterat, inte är äldre än 7 år samt att bolaget är verksamt i Sverige. 

Läs mer om 33-listan som är ett öppet evenemang för allmänheten.

Anmäl dig här. Evenemanget är kostnadsfritt.