Anacatum Design bildades 2009 och är en sammanslagning av LEAD-alumnen Ansyn och bolaget Cognicatus. Grundarna till Ansyn, Emil Hjalmarsson och Robert Hägglund har jobbat vidare med i Anacatum som idag har blivit uppköpta av Fingerprint Cards.

Anacatum är en ledande leverantör av analog och blandat analog-digital halvledarkonstruktion. Fingerprint Cards (FPC) har tidigare meddelat att man har haft licens på Anacatums branschledande analog-digital-omvandlarteknik (ADC) och använt de utvecklingstjänster inom ASIC (Application Specific Integrated Circuit) som Anacatum tillhandahåller för att utveckla FPCs touch- och linjesensorer.

Rolf Sundblad, CTO och VD på Anacatum Design AB, kommenterar följande i ett pressmeddelande:

– Det här förvärvet innebär fortsättningen på det starka samarbete som FPC och Anacatum har haft ända sedan Anacatum grundade samt början på en ny fas där Anacatum integreras i FPC. Vi tar med oss vår patenterade ADC-teknik till FPC tillsammans med ett team med skickliga tekniker och ingenjörer, och vi ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla ledande teknologi när vi nu blir en del av FPC.

För mer information kontakta:
Johan Carlström, VD Fingerprint Cards AB (publ) 
031-60 78 20
investrel@fingerprints.com

Läs mer om Fingerprint Cards