33-listan-vinnare-news

Under gårdagens final av 33-listan fick LEAD en topplacering med fem bolag på listan – AMRA, Intuitive Aerial, Schemagi, SenionLab och XMReality. Ny Teknik och Affärsvärlden utser varje år gemensamt 33-listan i syfte att hitta Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag som har potential att bli morgondagens börsjättar, i år var 200 bolag nominerade.

LEAD har de senaste åren haft god representation av LEAD-bolag och alumner på 33-listan men fem bolag samma år är en rekordsiffra.

Vi jobbar väldigt nära våra bolag så vi vet att dom arbetar hårt för att nå framgång. En placering på 33-listan är hedrande och uppmärksamheten brukar ge positiva effekter, vi gläds med våra bolag, säger Christian Berger VD på LEAD. Vi känner även en stor stolthet i att LEAD har ett erbjudande som attraherar Sveriges hetaste entreprenörer och deras bolag, avslutar Christian.

ALMI redovisar att flera av företagen på årets 33-lista har utvecklats i inkubatorer runt om i Sverige. LEAD hamnar i topp av inkubatorerna med sina fem bolag, STING i Stockholm och Ideon Innovation i Lund följer därefter med två företag vardera.

I den regionsfinal som hölls i Linköping den 12 mars vann AMRA en plats direkt in på listan. Advanced MR Analytics, AMRA, har utvecklat en unik och kostnadseffektiv internetbaserad analystjänst för standardiserad mätning av mängden fett och muskler med magnetkamera. Bolaget har 8 anställda och omsatte 1,5 mkr under 2013. 

Intuitive Aerial utvecklar luftburna kameraplattformar för fotografer och filmare. Med den ”tripod in the sky” som bolaget utvecklar kan alla fotografer och filmare enkelt få tillgång till friheten och kraften i flygfoto. Bolaget har 10 anställda och omsatte 2,5 mkr under 2013.

Schemagi erbjuder tjänster för automatisk schemaläggning inom vård och omsorg.  Deras tjänst förenar en verksamhets unika behov av bemanning och kompetens med medarbetarnas behov av inflytande över schemat, samtidigt som schemat uppfyller såväl generella som arbetsplatsspecifika regler. Bolaget blev LEAD-alumn 2013, har 14 anställda och omsatte 2013 3,2 mkr.

SenionLab introducerar en revolutionerande teknik för inomhusnavigering som radikalt förbättrar navigationsförmågan där traditionella GPS system inte är tillgängliga. Bolaget har 5 anställda och omsatte 1,6 mkr under 2013.

XMReality utvecklar generella lösningar och specifika tillämpningar där virtuella och verkliga världar mixas i olika grad och presenteras i en användares synfält, Mixed Reality. Bolaget blev LEAD-alumn 2010, har 5 anställda och omsatte 2013 4 mkr.

Kriterierna för att ett bolag ska kunna hamna på 33-listan är att bolaget bygger sin verksamhet på en teknisk innovation, inte är börsnoterat, inte är äldre än 7 år samt att bolaget är verksamt i Sverige. 

För ytterligare information kontakta:

Christian Berger, VD LEAD, Tel 0708-77 04 09