Varmt välkommen till Norrköping Tech Days 2021 där LEAD tillsammans med Norrköping Science Park lyfter fram innovationer från Norrköping och dyker in i det mest aktuella i staden kopplat till visualisering, tryckt organisk elektronik och effektiv logistik.

Vad händer på Linköpings universitet, Campus Norrköping? Vilka framsteg har gjorts inom forskningen det senaste året, hur ser utvecklingen inom näringslivet ut och inte minst – hur kan LEAD och Norrköping Science Park stötta inom allt detta?

Norrköping Tech Days är ett helt nytt sätt att visa upp Norrköpings mest innovativa sidor och under dessa fyra förmiddagar får vi veta mer om allt detta, exempel från några av våra vassaste företag och mycket annat.

Vi ses varje dag den 18 – 21 maj mellan kl. 09.00 – 10.30 då vi sänder live från VR-arenan i Visualiseringscenter C. Programmet kommer att fyllas på kontinuerligt.

KLICKA HÄR för att komma in på Zoom-länken för att komma till eventet.

PROGRAM

TISDAG 18 MAJ – VISUALISERING
  • Visual Sweden
    I år firar initiativet inom visualisering och bildanalys 5 år. Hur summerar de tiden så här långt? Vilka resultat har det skapat och vad kommer hända under kommande 5 år?
    Felicia Lai Jakobsson, bitr. processledare & Ulrika Johansson, projektledare Samhälle
  • Norrköpings Visualiseringscenter C
    Denna stjärna inom visualisering förändras ständigt med nya framsteg inom forskningen, projekt och utställningar. Vad är på gång just nu och vad kan vi förvänta oss under 2021?
    Anders Ynnerman, konsortiedirektör & Kim Brax, verksamhetsledare
  • Företag i världsklass – Voysys
    Möt Voysys, företaget som utvecklat världsledande teknik för fjärrstyrning, ett viktigt komplement till autonoma maskiner och fordon. Tekniken används i många olika branscher och vertikaler, bl.a. inom gruv- och skogsindustri samt gods- och persontransporter.
    Magnus Persson, CEO
  • Företag i världsklass – Interspectral
    Louise Lennersten, CEO
ONSDAG 19 MAJ – TRYCKT, ORGANISK ELEKTRONIK
  • HOPE – Home of Printed and Organic Electronics
    En ny satsning har inletts i Norrköping med målet att skapa fler företag inom tryckt och organisk elektronik. Initiativtagarna från Linköpings universitet och Norrköping Science Park berättar mer om vad detta innebär för vår stad och region.
    Jonas Nilson, vice VD, Norrköping Science Park & Per Johannesson, samverkansutvecklare, Linköpings universitet
  • Senaste nytt inom forskningen
    På Linköpings universitet, Campus Norrköping finns Laboratoriet för Organisk Elektronik (LOE) där det bedrivs forskning i världsklass. Vad säger den senaste forskningen och vilken samhällsnytta kan vi hitta utifrån den?
    Jenny Joensuu, laboratoriechef
  • Företag i världsklass – Epishine
    Möt Epishine som utvecklar och producerar tryckta ljusceller som endast består av organiska material och som är optimerade för inomhusbelysning med låg energi. Det är en liten, tunn och flexibel ljuscell, tryckt på återvinningsbar plast och enkelt integrerad i trådlösa produkter där den omvandlar omgivande ljus till elektricitet.
    Anna Björklou, CEO
  • Företag i världsklass – Ligna Energy
    Möt Ligna Energy som har utvecklat en ny batteriteknik med lågt miljöavtryck, låg kostnad och hög säkerhet som framställs av restmaterial från skogen. Genom sina klimatvänliga batterier maximerar de materialanvändningen, möjliggör fossilfri energiproduktion och minimerar den totala negativa livscykelpåverkan.
    Peter Ringstad, CEO
  • Företag i världsklass – Cellfion
    Möt Cellfion som arbetar med jonselektiva membran för tillämpning i elektrokemiska applikationer. Membranen baseras på biomaterial från skogsråvara. I storskaliga energiapplikationer är behovet stort av ett membran med bra barriäregenskaper och som även kan bli ekonomiskt konkurrenskraftigt. Här har Cellfions material visat sig kunna fylla gapet och bidra till att ta nästa steg mot förnyelsebara energialternativ och en grönare framtid.
    Liam Hardey
TORSDAG 20 MAJ – EFFEKTIV LOGISTIK
  • Logistikia – Östergötlands logistikkluster
    Logistikia har som mål att Östergötland ska vara Sveriges mest hållbara och attraktiva logistikregion. Vi får höra mer om detta och hur effektiv logistik är en nyckel i omställningen till en klimatsmart och framgångsrik ekonomi och samhällsutveckling.
    Per Lindahl, verksamhetsledare 
  • Störningsfri stad
    Hur påverkar byggtrafik stadens trafik som helhet? Vilka möjligheter finns för att kombinera olika typer av data/sensorer och därigenom skapa en helhetsbild av störningarna från byggprojekt i staden?
    Anna Fredriksson, forskare och lärare inom stadsutveckling och logistik, Linköpings universitet
  • Företag i världsklass – Optiplan Innovation
    Möt Optiplan Innovation, dotterbolag till Optiplan som arbetar med optimering av ex. elevresor och skolplacering. Hos Optiplan Innovation ligger fokus på att ta fram innovationer som leder till en effektiv logistiksektor.
    Elin Håkansson, affärsutvecklare och vice VD
  • Företag i världsklass – Katla Aero
    Möt Katla Aero – en av Sveriges få civila tillverkare av elektriska drönare och flygplan. Målsättningen är att tillverka de snabbaste, snyggaste och smartaste flygfarkosterna i världen, så att fler får uppleva glädjen och friheten i att flyga.
    Erik Wiberg, medgrundare
FREDAG 21 MAJ – SÅ HJÄLPER VI FÖRETAG OCH OFFENTLIG SEKTOR
  • Norrköping Science Park
    Genom att koppla samman företag med offentlig sektor och akademi skapar Norrköping Science Park ett hållbart samhälle. Från och med 2021 arbetar vi med huvuderbjudandet Innovationspartner. Vad innebär detta erbjudande och hur kan det hjälpa företag, kommuner, myndigheter och forskare?
    Jonas Nilson, vice VD
  • LEAD
    LEAD är företagsinkubatorn av högsta klass som finns i både Norrköping och Linköping. Deras vision är att vara en företagsinkubator av internationellt hög standard som framgångsrikt kommersialiserar kunskap och utvecklar bolag med stor tillväxtpotential.
    Catharina Sandberg, CEO
  • Ignite Public
    Ignite Sweden vill att kommuner, myndigheter och regioner ska få ta del av svensk innovationskraft – något de sällan gör idag. Syftet med Ignite Public är att initiera samverkan mellan startups och offentliga verksamheter.
    Marit Finch-Westin, business developer, Ignite Sweden & Martina Hegestig, kommunikationsansvarig, LEAD
  • En företagsresa – Card Network Solutions
    Möt Card Network Solutions som ingår i den globala DCC-koncernen och säljer produkter för kortutgivning och kortauktorisation till bolag inom ex. drivmedel samt lojalitets- och säkerhetslösningar kopplade till bankkort. För ett par år sedan valde man att flytta från Ingelsta in till Norrköping Science Park. Här får vi höra mer om företagets resa och varför de valde att flytta in till Norrköpings innovationsmiljöer.
    Niklas Stenson, managing director

 

KLICKA HÄR för att komma in på Zoom-länken för att komma till eventet.

Arrangörer:

LEAD & Norrköping Science Park

Kontakt:

Fredrik Larsson
0703 – 16 11 70
fredrik.larsson@nosp.se