Sommarmatchen för studenter

Ett spännande, unikt och utvecklande entreprenörskapsprogram för dig som student. Programmet pågår under fem veckor på sommaren där du får chansen att ge en forskares idé nya möjligheter.

Arbeta med framtidens teknologier

Är du nyfiken på ett spännande, unikt och utvecklande sommarjobb? Vi söker studenter som vill bli en del av Sommarmatchen!

Sommarmatchen är ett entreprenörskapsprogram hos LEAD som utvecklar och accelererar idéer, grundade i forskning vid Linköpings universitet, till marknadsanpassade produkter och tjänster. Du som student får du chansen att få en inblick i nya affärsidéer, forskning och samtidigt undersöka dess potential på marknaden samt i samhället. 

Tillsammans med en annan student matchas du med en forskare som vill få ut sin idé på marknaden. Varje matchning mellan studenter och forskare är unik med utgångspunkten att skapa team med kompletterande erfarenheter.

Arbetsuppgifterna kan variera något beroende på forskaridéns inriktning och var i kommersialiseringsprocessen som idén befinner sig. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta med kartläggning, undersökning av marknaden och potentiella kunder. Resultatet av arbetet kommer ni sedan att analysera och presentera för forskaren och idéägaren samt andra inblandade i Sommarmatchen. 

Sommarmatchen ger dig som student värdefulla erfarenheter och nätverk. Din insats kan resultera i nya lösningar, avtal med kunder och förhoppningsvis nya bolag.

Din profil

Är du intresserad av affärsutveckling och entreprenörskap och vill arbeta med idéer och lösningar som förväntas göra världen eller samhället mer hållbart? Då är Sommarmatchen något för dig!

Vi tror att du som söker är driven, nyfiken och lösningsorienterad. Du trivs med att ta dig an nya utmaningar för att utvecklas och lära dig nya saker. Därtill har du en god förmåga och trivs med att samarbeta med andra människor. Då arbetet innebär mycket kontakter med olika intressenter och individer ser vi att du är en social person som gärna tar kontakt med och lär känna nya människor. Du har även en god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska. Vi tror också att du som söker har ett intresse för entreprenörskap och är nyfiken på startup-världen.

Erfarenhet av liknande arbete är meriterande men inget krav.

Träffa några av de som gjort Sommarmatchen tidigare.