2022 var ett turbulent år med stora oroligheter runtom i världen. Den ena krisen avlöste den andra, men det var även året då vi äntligen fick återgå till att arbeta på kontoret. Vårt starka community som vi är så stolta över började återigen bubbla av värdefulla möten, erfarenhetsutbyten och härlig energi.

Under året har vi genomfört en rad olika aktiviteter, där vi äntligen har fått träffas fysiskt igen. Genom vårt matchmaking-event Venture Arena har vi hjälpt flera bolag hitta värdefulla kompetenser in i sina bolag. Genom våra två entreprenörskapsprogram Sommarmatchen och Entrepreneurs in Residence har vi bidragit till att tidiga idéer utvärderas och marknadsverifieras för att så småningom utvecklas till framtidens hållbara tillväxtbolag. Dessa bolag kan i sin tur bidra till ökad tillväxt och nya arbetstillfällen i vår region.

Vi har en portfölj av bolag som numera tillsammans omsätter 1,6 miljarder kronor och har nästan 1100 anställda. Rekordmånga av bolagen har under året uppmärksammats såväl nationellt som internationellt och fler än tio bolag har vunnit priser i olika kategorier. Vi fortsätter att jobba i framkant med hållbarhet och energieffektivisering vilket har synts tydligt bland de bolag som uppmärksammats. På LEAD brinner vi för dessa frågor och är därför bland annat med och driver ett projekt för en hållbar affärsutveckling tillsammans med andra inkubatorer och science parks.

Vi har summerat detta och mycket mer i vår verksamhetsberättelse för 2022 som nu finns tillgänglig. Där kan du läsa mer om året som har gått, de olika projekt vi har varit delaktiga i och snapshots från händelser i våra fantastiska medlemsbolag. Det finns även en rad fördjupningsartiklar där du får lära känna oss och bolagen lite bättre.

Trevlig läsning!