Bil passerar Actibump farthinderLEAD-bolaget Edeva som utvecklat och tillverkar det dynamiska farthinder Actibump, har fått en order från Australien. Det är Curtin University i Perth som beställt Actibumpsystem till sitt campus för att skapa en säkrare och tryggare trafikmiljö med god framkomlighet.

Det känns otroligt kul med en första exportorder, säger David Eskilsson vd på Edeva. Vårt system har fått uppmärksamhet världen över under det senaste året och det har genererat en hel del förfrågningar från nästan alla världsdelar. Vi för diskussioner med företag, kommuner och regioner världen över, berättar David.

Det finns i dagsläget 30 Actibump-enheter installerade i Sverige och eftersom systemen är uppkopplade och övervakningen är automatiserad kan de levereras vart som helst i världen. Det krävs inte så stor insats på plats så vi kan utbilda de som ska hantera systemen när de är installerade.

De 30 enheter vi har installerade i Sverige visar att Actibump är ett robust system som skapar säkra trafikflöden, säger David. Det ska bli spännande att se var i världen nästa affär blir, avslutar han.

Läs mer om Edeva >>