David Wallsten affärscoach på LEAD

David, välkommen till LEAD, hur känns det?

– Tack! Det känns väldigt roligt att vara en del av teamet. Jag kommer arbeta på LEAD som affärscoach på 50% samtidigt som jag jobbar kvar på Sectra som sälj- och marknadschef för Sectra Education. En avdelning som ingår i Sectras interna ”inkubator”, Business Innovation, där jag har varit verksam de senaste fyra åren.

Du har ju haft en spännande karriär, kan du berätta lite om vad du har gjort hittills?

Efter studier i Uppsala och Japan började jag som konsult på IBM Business Consulting Services (tidigare PWC Consulting), baserad i Wien och Stockholm. IBM är en fantastiskt arbetsplats, speciellt för nyutexaminerade – då möjligheterna till personlig utveckling är stora – än idag är jag väldigt glad för erfarenheterna de åren gav mig. Jag har alltid haft ett starkt entreprenöriellt driv och efter en tid med kommersiellt ansvar på IBM bestämde jag mig för att lämna bolaget för mindre, snabbväxande tech-bolag. Sedan dess har jag haft förmånen att få arbeta på både svenska och amerikanska mjukvarubolag med det som intresserar mig allra mest – affärsutveckling och internationalisering.

Utöver mina roller på LEAD och Sectra är jag affärsängel med inriktning mot tech-bolag och styrelseordförande i Dimfrost Studio – en spelstudio med några av Östergötlands främsta spelutvecklare.

Vad var det som lockade dig till att gå in som affärscoach på LEAD?

– Möjligheten att direkt få vara med och bidra till näringslivets utveckling och tillväxt i Östergötlandsregionen. För att skapa fler kvalificerade arbetstillfällen så måste vi i ett tidigt skede identifiera och utveckla de idéer med potential att bli nästa Sectra, IFS eller Simplygon.

Vad ser du mest fram emot i din roll?

– Att få lära känna alla intressanta människor som jobbar på LEAD-bolagen. Vara med på deras resa och hjälpa dem förverkliga sina mål och visioner.

Vad önskar du att du visste för 10 år sedan som du vet idag?

– Vilken hög livskvalitet det innebär att bo och arbeta i Östergötland! Jag blir mer och mer lokalpatriotisk för varje år som går.

Stort tack David och åter igen välkommen till oss på LEAD.