CBOTs rpbpt för automation av plattsättningI början av 2017 startar en ny era inom plattsättning av stora golv. Idag är plattsättning av stora golv en ansträngande manuella processen med hårt kroppsarbete som både är tungt och slitande för de som arbetar inom branschen.

Med hjälp av LEAD-alumnen CBOT produkt omvandlas nu processen till en modern automatiserad plattsättningsprocess med hjälp av robotar. Golvimporten Entreprenad AB har tecknat ett samarbetsavtal med CBOT, för att börja använda automatiserad plattsättning kommersiellt på byggarbetsplatser i början av 2017. Initialt kommer CBOT erbjuder automatisk plattsättning som en tjänst, där Golvimporten kommer att hyra CBOTs maskin och operatör.

Kontraktet är ett mycket viktigt steg för CBOT, men också för byggbranschen. Och ordern visar att byggbranschen är redo för automatisering med hjälp av specialdesignade robotar, säger Robert Söderberg en av grundarna till CBOT.

Vi står inför ett paradigmskifte inom på byggarbetsplatsen där intelligenta maskiner och robotar kommer att börja utföra mer och mer av den faktiska hantverksarbetet.

Läs mer om CBOT på cbot.se