Under BOOT-UP programmet arbetar du med att utveckla din innovativa affärsidé och får support i att säkerställa att du har förutsättningar för att lyckas. Programmet inleds med en introduktion och inspirationsföreläsning den 27 oktober klockan 16.00 – 18.00, på CreActive i Mjärdevi, teknikringen 7 i Linköping.

Programmet ger dig verktyg att vidarutveckla din affärsidé

För att andra ska tro på dig och din idé, måste du kunna fånga potentialen i din affärsidé. Sättet att lyckas är att verkligen förstå kundens problem. Utan att förstå din framtida kunds problem och vardag, kan du inte bygga en attraktiv lösning som någon är beredd att betala för. Affärer bygger bolag, och du kan aldrig göra affärer om din lösning inte tilltalar kundens verkliga problem och skapar värde – värden som kunder är beredd att betala för. När du har domänkunskap och förstår din kund, det är då din affärsidé blir intressant för kunder, investerare och framtida anställda.

[bs-button text=”Anmäl dig direkt!” url=”mailto:boot-up@lead.se” type=”link”]

Innehållet i BOOT-UP programmetAffärsmetodik_LEAD

För att du ska nå dina mål använder vi metodiken inom Lean startup och Customer Development, etablerade verktyg som används inom utvecklingen av startups över hela världen, från Silicon Valley till Östergötland. Inom programmet arbetar du tillsammans med andra idébärare och affärscoacher för att utveckla din affärsidé. Målet är att du ska arbeta med riktiga kunder för att säkerställa att du utvecklar något som marknaden behöver och vill betala för.

Programmet sker i workshop-form där fem eftermiddagar ägnas åt att arbeta med din affärsidé, kombinerat med teoretiska verktyg för att du ska lyckas snabbare. Programmet är kostnadsfritt och du och ditt team eller bolag är välkomna att delta. Det finns milstolpar som där ni måste leverera in material för att gå vidare i programmet . Deltagarna träffas för gemensamma föreläsningar, workshops och coachning.

Steg 1

Introduktion & Inspiration – Grunderna inom startupmetodiken, till exempel Five Disciplines of Innovation, NABC-formulering – en hypotes om din affärsidé och hur du kan använda dem för att utveckla din ide.
Milsolpe 1 – Du kommer få en uppgift där du applicerar lärdomarna från introduktionstillfället på din affärsidé.

Steg 2

Workshop 1  den 3 November – hur skapar jag kontakter för att få svaren jag behöver?

Workshop 2 den 14 november – Frågetekniker – hur kartlägger du kundens behov.

Workshop 3 den 1 december – Analysera och hitta affären.

Workshop 4 den 12 december – Formulera värdeerbjudandet – hur får du andra att se din potential.
Milstolpe 2 – Redo att pitcha för intressenter och ta nästa steg med din affärsidé.

Anmäl dig till Boot-Up programmet

BOOT-UP bygger på affärsutvecklingsmetodiken och erfarenheten hos LEAD och är ett initiativ i samarbete mellan ALMI, LEAD, Liu Innovation och Mjärdevi Science Park.
Anmäl dig snarast till boot-up@lead.se

För frågor och mer information:
Stefan Asplund, affärscoach på LEAD
0708-45 78 60

Louise Lennersten, startupansansvarig på LEAD
0722-22 30 30

Logotyper samarbetspartners Boot-up

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save