Intuitive Aerial MantisLEAD-alumnen Intuitive Aerial som har utvecklat det flygande kamerasystemet AERIGON och nyligen NEWTON som med samma teknik som AERIGON men som har anpassats för kamerastabilisering för markbundna tillämpningar. Produkterna har blivit populär att använda vid flera storskaliga film- och TV- produktioner. Bland annat möjliggjorde systemet scener i den senaste James Bond filmen ”Spectre”, men har även används i flertalet andra produktioner så som Disney´s ”Into the woods” och naturdokumentärer för National Geographic.

I början av september meddelande Intuitive Aerial att den brittiska enheten för naturfilmer, BBC Natural History Unit utvärderar NEWTON inför inspelning av kommande högprofilsdokumentärer. BBC har under en tvåmånaders period genomfört ett flertal fälttester med mycket positivt resultat.

– NEWTON har fått ett fantastiskt gensvar sedan lanseringen och vi är mycket stolta över att den har bidragit till en avancerad BBC-produktion där kraven är extremt höga. Detta visar ännu tydligare att våra produkter är unika och av absolut världsklass, avslutar Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

BBC, ett av världens största broadcastingbolag, har genomfört fälttester med Intuitive Aerials senaste produkt NEWTON. Med en utvecklad drönarteknik som anpassats för nya användningsområden inom markbundna applikationer, har NEWTON utrymme att röra sig på ett helt nytt sätt i obanad terräng. Det gör det möjligt för mer kreativa och flexibla produktioner för TV- bolagen.

– Vi är mycket glada över den positiva feedback vi har fått från BBC. Vi ser att användningen av BBC inte bara möjliggör affärer mellan bolagen, utan kommer även driva försäljningen bland uthyrningshus och tjänsteföretag i regionen som arbetar runt BBC, säger Robin Kahlbom.

Intuitive Aerial har under året genomfört ett flertal strategiskt riktade demonstrationer med både AERIGON och NEWTON för andra nordiska broadcasting bolag, även där med mycket goda resultat.

Östgöta Correnspondenten skrev en artikel som testerna, vill du läsa mer hittar du den här >>

Vill du läsa mer om Intuitive Aerial, besök www.intuitiveaerial.com

Save

Save