LEAD har förmånen att arbeta med Linnea Bergman, VD i bolaget Solar Bora som har varit en del av LEAD sedan 2018. En resa som är otroligt rolig att följa med drivna arbeten och struktur i bolaget. Idag publicerades det att Linnea är utsedd till årets LiU alumn 2020, vilket känns glatt för oss som har äran att arbeta med Linnea och LEAD vill rikta ett stort grattis!

Solar Bora utvecklar och säljer solenergisystem för den afrikanska landsbygden. ”Hon arbetar för att ge världens fattiga tillgång till miljövänlig och billig el så att de till exempel kan laga mat på ett hälsosamt sätt, få belysning hemma eller starta ett företag och börja tjäna pengar”, står det i motiveringen till utmärkelsen.

Linnea har läst civilingenjörsprogrammet i energi – miljö – management vid LiU. Utbildningen finns endast i Linköping och ger kunskaper om både teknologi och den omvärld där den ska användas. Examensarbetet gjorde hon på då det nystartade bolaget Solar Bora, som därefter ledde till anställning och hon blev ett år senare vd. I våras utsågs Linnea till en av Sveriges tio mest innovativa entreprenörer då hon var ett av två LEAD-bolag, som fick ta emot ÅForsk Entreprenörsstipendium.

Linnea själv känner sig väldigt hedrad av utmärkelsen ”Det känns häftigt! Det är så otroligt många kompetenta människor som gått ut från LiU och som gör så häftiga grejer, så det här känns stort!”