Igår kväll blev LEAD-alumnen AMRA Medical utsedda till ett av de äldsta och mest prestigefulla priserna för unga bolag, 2018 Red Herring 100 Europe Award. Priset ges till de 100 främsta bolagen i Europa och sträcker sig över samtliga branscher. I samma liga spelar bland annat Facebook, Google, Skype, Spotify, Twitter och YouTube som är några av de företag som tidigare erkänts på listan.

Sedan 1996 har teknikföretagsledare, investerare och strateger värderat Red Herring Top 100 som ett instrument för att upptäcka och förespråka de mest lovande privata startupbolagen världen över. Utifrån omkring 1 200 privatfinansierade bolag som årligen granskas i den europeiska regionen väljs sedan de 100 mest lovande ut.

”Det var inte en liten prestation att välja ut årets top 100 prestationer” säger Alex Vieux, utgivare och CEO på Red Herring. Han beskriver gallringen som den svåraste på flera år i och med att många entreprenörer i år har passerat betydande milstolpar tidigt i det europeiska tekniska ekosystemet. ”Vi anser att AMRA bevisat den vision, drivkraft och innovation som definierar en framgångsrik entreprenörsresa. AMRA ska vara mycket stolta över sin prestation med tanke på den starka konkurrensen” säger Alex Vieux.

”Att få vara ett av de bolagen som anses mest lovande i världen – det är stort för oss. Detta är verkligen en utmärkelse som alla i vårt team kan vara stolta över, och ett kvitto på att deras engagemang och hårda arbete ger resultat. Jag är väldigt stolt över vad vi har uppnått tillsammans och hedrad att få representera AMRA i denna typ av händelser!”, säger Tommy Johansson, VD på AMRA Medical.

AMRA är ett digitalt hälsovårdsföretag som är först i världen med att omvandla bilder från en snabb helkroppscanning i en magnetkamera (MRI) till precisa fett- och muskelmått med hjälp av 3D. Metoden används för att hjälpa oss förstå relationen mellan fett, muskler samt risken för olika fett- och muskelrelaterade sjukdomar.

Bolagen värdas utifrån en trestegsprocess som ser till samtliga aspekter av företaget bedöms. Red Herrings analyserar över 20 kriterier, både av kvantitativ och kvalitativ karaktär så som ekonomisk utveckling, teknisk innovation, ledningskvalitet, övergripande affärsstrategi och marknadsposition.

”Att vinna denna typ av priset är dels väldigt motiverande och stärkande för våra befintliga medarbetare men gör det också lättare för oss att attrahera nya talanger runt om i världen, samt att attrahera de bästa investerarna.” , säger en glad Tommy Johansson.

Utöver de främsta bolagen i Europa utser Red Herring även Top 100 i USA och i Asien. I november tävlar AMRA mot samtliga av dessa bolag för att ta sig in på den globala Top 100 listan.

Läs mer om AMRA Medical >>