Under Almedalens inledande dagar kommer den årliga entreprenörstävlingen Serendipity Challenge gå av stapeln. Mellan den 4-6 juli utlovas Almedalen sitt eget Silicon Valley, då 50 av Sveriges mest innovativa framtidsbolag kommer att inta Industriområdet mitt i centrala Visby.

Den nyblivna LEAD-alumnen Goli tillsammans med LEAD-bolaget Lifee har blivit nominerade att vara två av de femtio bolagen som deltar och tävlar i Serendipity Challenge. Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med Industrin tar matchen, och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential på den globala marknaden.

Är du i Almedalen passa på att träffa nya lovande bolag som kan förändra, förbättra och utveckla respektive industri och passa på att känna och klämma på framtidens teknologier, produkter och tjänster.

Om Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en av Sveriges största entreprenörstävlingar för startup- och tillväxtbolag. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. En expertpanel har valt ut de 50 bolag som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. 24 av bolagen kommer i en kvalificeringsfinal att pitcha inför en jury bestående av välrenommerade svenska investerare, entreprenörer och innovationsexperter. Under eftermiddag den 5 juli koras sedan ”Årets startupbolag” respektive ”Årets tillväxtbolag”.

Lite mer information om LEAD-bolagen som är med i tävlingen

GOLI utvecklar molnbaserade tjänster för analys och planering av produktionsprocesser och för att kunna skapa optimerade bemanningsförslag utifrån dessa. Bolaget kan därmed erbjuda en lösning som effektiviserar en idag mestadels manuell hantering. Idag återfinns närmare 20 röntgenavdelningar i 5 olika landsting som kunder och bolaget är redan lönsamt.

Lifee är ett aktivitetsarmband för barn som gör det roligare att vara fysiskt aktiv. Genom en kompletterande app kan barnen samla poäng, tävla med varandra och spela spel. Bolaget samarbetar idag med ett flertal kommuner och produkten lanseras till privatpersoner under sommaren.

Läs mer om alla tävlingsbidrag och Serendipity Challenge >>