LEAD-alumnen AddBIO AB, lanserar Zolidiser, den första maskinen i industriell skala för beläggning av implantatytor med ett benstärkande läkemedel.

I ett pressmeddelande meddelar AddBIO att Zolidiser är byggd enbart med syfte att kunna utveckla och möjliggöra en kommersialisering av AddBIO’s produkt Zolidd.

”Tillägg av ett benstärkande läkemedel till implantat kommer att förändra industrin” säger professor Philip Procter, expert inom ortopedisk industri och som ingått i det team på AddBIO som utvecklar Zolidiser och Zolidd.

Zolidiser har utvecklats i nära samarbete med AddBIO:s samarbetspartners Pharmaceutical Business Consultants Ltd (PBC) från Shannon, Irland, samt Devex Mekatronik i Linköping. Nuvarande kapacitet är upp till 60 000 ytbehandlade skruvar per år. Maskinen kan tillverka skruvar för såväl för dentala implantat som för ortopediska. De sista utvecklingsstegen innan tillverkningen kommer att starta kommer att genomföras hos PBC som har både omfattande industrierfarenhet och ändamålsenliga faciliteter som renrum.

För mer information kontakta
Ulf Sewerin, VD AddBIO AB  
013-210060
0708-797988 
ulf.sewerin@addbio.se