Nu är det återigen dags för 33-listan att lyfta fram Sveriges starkast lysande teknikstjärnor. För nionde året i rad inleder juryn från Affärsvärlden och Ny Teknik jakten på landets 33 vassaste unga teknikföretag. Den 2 februari är det Linköping som står värd för den första regionsfinalen 2016. Juryn under regionsfinalen, som äger rum på CreActive i Mjärdevi, består av: Göran Felldin från LiU, Ewa Groppfeldt från IT-hanterkarna och Marie Alpman från Ny Teknik.

Vinnare 33-listan 2015Vinnarna på 33-listan 2015

33-listan har en Sverige-turné under våren med fyra regions finaler, i Linköping 2/2, Luleå 3/2, Göteborg 8/3 och Malmö 9/3, innan den stora finalen i Stockholm den 12 april. Listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige och vinnarna utses gemensamt av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden. Juryn letar efter företag med en unik produkt eller tjänst uppbyggd kring en tydlig innovation med stor internationell potential – en innovation som har förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch. För att kunna vinna en plats på 33-listan måste företaget vara baserat i Sverige och grundat tidigast 2009.

Under finalen 2015 var tre av bolag på listan sprungna ur LEAD – AMRA, SenionLab och Chargestorm, året innan hade LEAD-bolagen ett toppår med fem placeringar på listan.

För att hamna på den prestigefyllda listan krävs;

  • att bolaget är baserat på en innovation
  • är max sju år, dvs startat 2009 eller senare enligt Bolagsverket
  • inte är noterat på någon form av handelsplats

Ett företag kan vara med på 33-listan max tre gånger.

Läs mer om 33-listan här >>

Anmäl er till regionsfinalen i Linköping här. >>