Anders Wall Entrepreneur of the year awardAward

LEAD-alumnerna Neo Technology och Intuitive Aerial är två av fem företag som Svensk-amerikanska handelskammaren har nominerat till Anders Wall Entrepreneur of the Year Award. Kriterierna för utmärkelsen är att företaget ska vara närvarande och ha gjort avtryck på marknaden i USA med beprövad teknik. Företaget ska också bedömas ha goda möjligheter att bli framgångsrikt i USA, vara finansiellt stabilt och en bra ambassadör för Sverige.

Neo Technology har nominerats för sitt arbete med den världsledande grafdatabasen Neo4j som gör det möjligt att analysera stora mängder data (big data) och kopplingar mellan data i realtid.

Intuitivt Aerial har sedan starten utvecklat tre generationer av flygkamerariggar och den nuvarande generationen – Aerigon serien- särskiljer Intuitive Aerial ytterligare som ledande leverantör av professionella drönare teknologi för film- och live-sändningsindustrin.

Vinnaren kommer att utses under den årliga konferensen Innovate46 som går av stapeln i New York den 14 oktober och fokuserar på svensk innovation och vikten av svenskamerikanska relationer inom startup världen. Konferensen samlar inspirerande talare och experter för att diskutera innovation, entreprenörskap och andra aktuella ämnen som är relevanta för affärsmän, investerare och entreprenörer.

De övriga nominerade är bloggplattformen Bloglovin’, Yubico som erbjuder säkerhetslösningen YubiKey och spelföretaget Toca Boca.

Läs mer om nomineringen