Det är dags för Seber Medical att bli en del av LEADs alumni-familj. Under sommarfesten den 4 juni fick Zacharias Sjöberg och Karl Lindborg, medgrundarna av Seber Medical, ta emot diplom och den prestigefyllda guldskon.

Sommarfesten är ett tillfälle för våra medlemmar, kollegor och samarbetspartners att fira in sommaren, nätverka och umgås. Det är dessutom en högtid för en speciell traditionn: att hylla och “sparka ut” ett av våra framgångsrika bolag. En utspark är en symbolisk handling som markerar att ett bolag har nått sina mål och inte längre behöver LEADs inkubationsprogram. De har klarat av alla utmaningar och uppfyllt alla krav, och är nu redo att ta sig an världen på egen hand. Guldskon är en symbol för det gyllene avtryck de gjort hos oss.

Seber Medical utvecklar innovativa lösningar för sårläkning. Målet är att ge vårdpersonal de verktyg som behövs för att säkerställa individualiserad behandling av högsta kvalitet, oberoende av geografisk plats. Seber Medical, med sitt sårläkningsprogram SeeWound, har utvecklats gemensamt av forskare vid Linköpings universitet (under ledning av professor Folke Sjöberg) och aktiva läkare, sjuksköterskor och undersköterskor vid Universitetssjukhuset i Linköping. 

Genom samarbetet har gruppen tillsammans tagit fram flera objektiva metoder för att följa upp, analysera, bedöma och underlätta behandling och uppföljning av brännskador och svårläkta sår.

Foto: Medtech4Health

Seber Medical har en lång historik med LEAD och innovationsstödsystemet. Redan 2015 kom de i kontakt med LiU Innovation för att starta sin resa från forskning till kommersialisering. År 2020 engagerade sig Seber Medicals drivande kraft: Zacharias Sjöberg. Den hösten gick de BootUp, LEADs förinkubationsprogram där deltagarna under en intnesiv period förbereds för att inkuberas. Ett år senare blev de antagna till inkubation. Tre år efter det står de redo för att ta emot guldskon.

Under ceremonin hyllade Tomas Larson, Seber Medicals huvudaffärscoach, teamets hårda arbete och uthållighet. Han belyste de utmaningar de mött, bland annat behovsverifiering och en trögsatt försäljningsperiod inledningsvis. Tomas beskrev en tuff period där de nästan gav upp. Men då skedde ett paradigmskifte: de hittade sjuksköterskan Jennifer. Jennifer besitter en hög kompetens med svar på precis alla frågor inom sårvård. Hon är dessutom tillgänglig i hela världen för att kunna assistera klinikerna. Jennifer är Seber Medicals egna artificiella intelligens, en medicinsk produkt som nyligen blivit CE-märkt med klassificering IIb.

Efter utvecklingen av Jennifer tog resan fart på riktigt. SeeWound-applikationen, med Jennifer interagerat, har visat sig vara en revolutionerande lösning inom sårvård, vilket har lett till betydande förbättringar i behandlingsuppföljning och patientvård. Framgångarna har lett till att de nu är klara på LEAD och är redo för att skala. “Jag vet att ni kommer att lyckas med er skalning, och jag ser fram emot att fira med er när ni passerar 30 miljoner kronor i omsättning – ett av era mål på LEAD,” avslutade Tomas.

Zacharias och Karl tog plats på scenen och tog emot diplom, guldsko, säljklocka och blommor. Zacharias tackade LEAD: “Vi har fått stor hjälp med patent, organisation och kultur. Allt har varit jättebra. Jag har varit med i ett par andra inkubatorer också, men jag brukar säga att LEAD är den absolut bästa.”

Vi att vi fått ett jättebra stöd. Jag har varit med i ett par andra inkubatorer, men jag brukar säga att LEAD är den absolut bästa.

Vi önskar hela teamet på Seber Medical stort lycka till på sin tillväxtresa. Vi ses igen på er stora fest när ni nått omsättning om 30 MSEK. Grattis till era framgångar, och välkommen till LEADs alumni-familj!