Höstens BootUp-program är igång med tolv nya, innovativa idéer inom allt från praktiska jordbrukslösningar till modellering och lagring av data. Idéerna kommer från en bred mix av branscher, men gemensamt är att de alla har lovande affärsidéer och drivna eldsjälar som är villiga att satsa helhjärtat på sina idéer.

LEADs affärsutvecklingsprogram BootUp går av stapeln två gånger per år och syftar till att agera språngbräda för lovande startups och hjälpa dem att skapa en solid grund för sina problemlösningar. Under tre månader fokuserar entreprenörerna på verifiering av sina affärsidéer och djupdyker i behov, lösning, användarnytta och konkurrens för sina respektive idéer. Programmet avslutas med en så kallad Demoday där bolagen pitchar sina affärsidéer för LEADs investerarnätverk och under uppstarten förra veckan fick idébärarna presentera sina idéer för varandra och LEADs affärscoacher. Det var med både spänning och nervositet som de gick upp framför publiken där vissa var med på plats medan andra lyssnade digitalt via länk.

– Vi på LEAD har verkligen sett fram emot uppstarten av höstens program och det är kul att vi är igång! Det var en härlig blandning av spännande affärsidéer som presenterades. En av anledningarna till att vi har BootUp är för att ge de nya bolagen en plattform där de tillsammans kan lära sig grunderna i entreprenörskap och motivera och lära av varandra. Därför fick de som uppgift att ge varandra feedback på pitcharna vilket är otroligt lärorikt både för de som tar emot feedback och för de som ger den. Det var en lyckad uppstart och det ska bli spännande att följa bolagens utveckling under hösten, säger Eva Vollmer, programansvarig för BootUp-programmet.

Höstens omgång består av idéer inom allt från agtech till fintech och medtech. Flertalet av idéerna bygger på tekniker som fokuserar på att minska miljöföroreningar, främja fysisk aktivitet och bekämpa hälsoproblem. De kommer nu att coachas och få professionell feedback på sina idéer, samt föreläsningar inom bland annat marknadsverifiering, varumärkesbyggande, finansiering och företagsstruktur. Utöver programmets omfattning får bolagen dessutom ta del av LEADs community med aktiviteter och event för att börja bygga eller bredda sina nätverk.

Bolagen som har antagits till LEAD BootUp hösten 2021 är:

​​Cleanavia
Kinwod
FenceForFood
​DBOO
​Ozone Generator
​ANTRO
Portable Colorimeter
Traste Waste Tracking
​Early Impact
​Dynamiska Sängben
​LioPep
Skogsnejd
.