Hej och välkommen säger vi till vår nya Community Manager Lina Helgersson som kommer att vikariera för Emma som går hem på föräldraledighet i slutet av januari! Lina har studerat vid Rotterdam Business School där hon läste International Business and Management Studies och hon har arbetat inom allt från sälj till projektledning och marknadsföring i diverse länder runt om i världen. Vi bad henne svara på några frågor för att lära känna henne bättre.

Hej Lina och välkommen till LEAD! Berätta gärna lite kort om vem du är som person.

Hej och tack! Jag är en positiv, nyfiken och driven person som älskar att utmana mig själv, testa på nya saker och resa och utforska världen. Jag kommer ursprungligen från Öland men har bott utomlands i ett flertal länder de senaste åtta åren. På fritiden gillar jag att träna, vara ute i naturen och umgås med familj och vänner.

Vad var det som lockade dig till LEAD?

Jag är otroligt fascinerad av innovation och entreprenörskap och att få vara en del av en sådan inspirerande miljö är en dröm! Rollen som Community Manager kändes verkligen som handen i handsken och det ska bli kul att få vara där för alla dessa fantastiska bolag och hjälpa till att skapa ett trivsamt och värdefullt community för dem.

Din titel här på LEAD är ju Community Manager. Vad innebär det, hur kommer dina dagar att se ut framöver?

Min roll som Community Manager är att finnas där för bolagen och vara ”spindeln i nätet” som ser till att allt klaffar. Det är en väldigt bred och varierande roll och det blir stora skor att fylla; Emma är verkligen proffs på det hon gör! Min arbetsplats är både i Linköping och Norrköping men i och med de rådande restriktionerna på grund av COVID-19 blir det en hel del jobb hemifrån tills vidare, vilket är lite speciellt, men det ser jag bara som en spännande utmaning!

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba på LEAD?

Att få utvecklas och lära mig nya saker och som sagt att få vara del av en sådan inspirerande och spännande miljö! Det ska verkligen bli jättekul!

Några visa avslutande ord?

Improvise, adapt, overcome. Allt går att lösa. Det är tuffa tider i Sverige och i världen just nu, men vi får göra vårt bästa och hjälpas åt så gott det går.