Under torsdagen var det fullt hus på kontoret i Linköping. Dagen drog igång ordentligt när fem bolag pitchade under investerarlunchen med LEAD Business Angels.

– Bolagen som presenterade vid investerarträffen gjorde starka presentationer, och fick bra feedback och frågor från närvarande investerare. Denna gång bestod investerarna av en mix av affärsänglar från vår region, Stockholm och Västerås, säger Anders Ferntoft, Affärscoach på LEAD.

Nätverkande med tema Sommarmatchen

Dagen gick sedan över till AW by LEAD som denna månaden handlade om karriärsmöjligheter och erfarenheter från LEAD-bolag som varit med i Sommarmatchen. Sommarmatchen är ett program som LEAD driver för att stötta forskningsprojekt vid Linköpings Universitet att komma närmare marknaden, med hjälp av drivna studenter som under fem veckor gör sitt sommarjobb med stöttning av LEAD. Bland LEAD-bolagen finns flera som idag arbetar som nyckelkompetenser inom bolaget, och som alla började sin startup-karriär via Sommarmatchen. Afterworken arrangerades tillsammans med Unitalent, som sköter rekryteringen av studenter till sommarmatchen 2020 på uppdrag av LEAD. En internsiv dag med fokus på nätverk och affärsmöjligheter.

På agendan stod ett “Skavlan-koncept” med vår egen Community Manager Emma Krantz som Skavlan, där fyra entreprenörer blev intervjuade och berättade om hur deras bolagsresor haft hjälp av Sommarmatchen. Uppe på scen hade vi Isak Nielsen på AgriOpt som utvecklar ett hållbart jordbruk, och som har haft studenter inne och arbetat med olika delar i bolaget. Linnea Bergman, VD på Solar Bora som tillhandahåller el i sub-sahariska Afrika och Tova Persson, teknikchef på PU Sensor som med sensorteknik gör riskbedömning av trycksår. Albin Johansson, affärsutvecklare på HPViCo som förbättrar plast med tunnfilmsteknik, som alla kom i kontakt med startupvärlden och respektive bolag genom Sommarmatchen.

– Det blev en energifylld kväll med mycket nätverkande, och vi fick möjlighet att visa upp konceptet Sommarmatchen. Eventet bidrog till nya kontakter för både bolag och studenter, säger Emma Krantz, Community Manager på LEAD.

Se LEAD och Unitalent berätta om Sommarmatchen>>