Från och med februari månad återfinns Lars Bengtsson bland företagsinkubatorn LEADs affärscoacher. Han kommer närmast från Innovationsbron där han var ansvarig för både inkubatorerna och investeringsverksamheten. Lars Bengtsson har även erfarenheter som framgångsrik entreprenör, som vd på Kreatel (Motorola) och från storföretag som Asea ABB och Ericsson.
 

Lars Bengtsson, affärscoach på LEAD
Lars Bengtsson

Affärscoachning är en viktig del av LEADs erbjudande till företagen som ingår i inkubatorn.

– Våra coacher har en stor och viktig betydelse och genom deras olika erfarenheter får hela vår verksamhet ett allt högre värde. Vi är därför väldigt nöjda och stolta över att kunna välkomna Lars Bengtsson till LEAD. Han är en person med imponerande drivkraft och som har en gedigen komptetens, inte minst inom finansiering och riskkapital, berättar Christian Berger, vd på LEAD.

Alla som är engagerade som affärscoacher har tidigare varit med och byggt bolag. Lars Bengtsson är starkt förknippad med Linköpingsbolaget Kreatel som startade i liten skala år 1995. Då företaget 2006 köptes upp av den amerikanska elektronikjätten Motorola hade det vuxit till ett av världens ledande företag på set-top-boxar för bredbandsteve. Efter köpet fortsatte Lars Bengtsson ytterligare några år som vd för det globala företaget som fortfarande ligger i Mjärdevi Science Park.

– Jag har haft förmånen att som entreprenör göra flera spännande resor, den tillsammans med Kreatel var helt fantastisk. Erfarenheter från företagsbyggen som inte varit lika framgångsrika är också bra att ha med sig i bagaget. Förhoppningsvis kan jag ge råd om hur LEAD-företagen kan undvika vissa misstag, säger Lars Bengtsson.

Läs hela pressreleasen här