I veckan träffade Skira en av sina nöjda kunder, Ingemar Persson på Lapserums gård utanför Gamleby som köpt ca 20 ton halm via Skira.

“I första hand är jag positiv till en öppen prissättning på spannmål. Halm brukar jag inte köpa men det är ju bra att veta vad priset är där också. Dessutom utgår jag från att Skira har lägre handelsmarginal”

“Jag tror att man kan spara tid, för annars har man ringt lite till marknadsledaren och handelsföretag osv. och det tar tid att bilda sig uppfattning om prisnivån. I och med att ingen annan har något pris sparar man tid och kan sitta på söndagskvällen och fippla med datorn och titta när man har lust”

På frågan om Ingemar kan rekommendera Skira till andra blir svaret: “Ja, det tycker jag! ”

Vi på Skira tycker att det är roligt att våra affärer börjar komma igång. Det har varit en mycket speciell säsong med den extrema torkan som varit i landet. Det är oklart hur det påverkat oss då vi inte har något att jämföra med. Det vi dock ser är många som söker alternativa vägar för att införskaffa foder. Där har Skira en plats att fylla. Det är roligt att affärerna är igång och denna vecka avslutas exempelvis en budgivning på ett parti på ca 70 ton hö.