Den ledande leverantören för fjärrstyrningsprogramvara Phantom Auto förvärvar LEAD-alumnen Voysys för att stärka fjärrstyrningskapaciteten. Voysys videokommunikationsteknik kommer att bidra till att Phantom kan möta den växande efterfrågan av fjärrstyrda gaffeltruckar, obemannade lastbilar och leveransrobotar.

– När du tittar på alla de viktigaste driftsmåtten för att leverera tillförlitlig, sömlös fjärrstyrningsteknik, kommer frågan hela tiden tillbaka till hur man kan säkerställa ultralåg latens i mycket varierande nätverksförhållanden. Att gå samman med Voysys och integrera deras IP i vår teknologistack stärker vår kärnteknologi för våra kunder så att de kan fortsätta att enkelt flytta varor dygnet runt, från var som helst i världensäger Shai Magzimof, medgrundare och vd för Phantom Auto i ett pressmeddelande på Business Wire.

Phantom och Voysys går samman när enorma satsningar i obemannade fordon, 5G-infrastruktur, cloud computing, artificiell intelligens och elektrifiering driver en förändring på den globala marknaden. Genom att kombinera Voysys oslagbara videoströmningsmöjligheter i sin fjärrstyrda plattform uppnår Phantom minskningar i fördröjning, såväl som förbättringar av videokvalitet och stabilitet – särskilt i instabila nätverksförhållanden. De kombinerade teamen arbetar även med att utveckla banbrytande videoströmningslösningar som möjliggör 3D-rendering med låg fördröjning i virtuell verklighet, samt lokaliseringslösningar som förbättrar en fordonsoperatörs förmåga att navigera i dynamiska miljöer från avlägsna platser.

Teamet på Voysys har visat stor teknisk mognad och har redan försett några av världens största tillverkare av gaffeltruckar, fordons- och anläggningsmaskiner med ultrasäkra videotekniklösningar. I en intervju med den amerikanska affärstidningen Forbes förklarar Voysys vd Magnus Persson att förvärvet är mycket rimligt baserat på Phantoms tillväxt och vad hans företag tillför relationen. Han menar att genom att kombinera de två teknologierna låser man upp ett enormt värde för logistikoperatörer runt om i världen.