Swedish Incubators and Science Parks har presenterat de tio entreprenörer som får ta emot ÅForsks årliga Entreprenörsstipendium för 2023. Feng Wang, medgrundare av LEAD-bolaget LinXole, är en av de 10 utvalda entreprenörer som får ta emot den prestigefyllda utmärkelsen under Sveriges Innovationsriksdag den 22 mars.

 

 

ÅForks Entreprenörstipendium är ett prestigefyllt stipendium som varje år delas ut till innovationsdrivna entreprenörer. De utvalda stipendiaterna tilldelas 200 000 kronor vardera, en summa som syftar till att stötta entreprenörerna i att förverkliga deras affärsidéer. Årets stipendiater arbetar alla med högteknologiska innovationer och kommer från inkubatorer och science parks runt om i Sverige. Vi kan stolt meddela att Feng Wang från LEAD-bolaget LinXole är en av de innovationsdrivna entreprenörer som har fått äran att ta emot den prestigefyllda utmärkelsen under Sveriges Innovationsriksdag den 22 mars.

LinXole fokuserar på avancerade material för nästa generations pervoskitsolceller, ett mer miljövänligt och produktionseffektivt alternativ till de mer konventionella kiselsolcellerna. Den effektiva produktionen beror på att de tillverkas genom tryckning och tack vare det minskas produktionskostnaderna. Tillskillnad mot kiselsolcellerna fångar persvoskitsolcellerna även upp synligt ljus, vilket möjliggör nya applikationsområden där solcellerna exempelvis kan användas inomhus. Unikt för bolagets material är att det avsevärt förlänger livet på en enhet utan att kompromissa med energiomvandlingseffektiviteten. 

Stort grattis Feng Wang och LinXole till utmärkelsen!

 

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om ÅForsks entreprenörsstipendium och de andra stipendiaterna för 2023.