Vad är hemligheten bakom innovation? Svaret på den frågan är också svaret på varför världen idag är bättre än någonsin. Och det svaret kan vi alla använda i våra egna organisationer och företag för att bli mer innovativa.

Vi ger det svaret, men väljer också att fokusera på möjligheter, inte problem. Vi har ofta en tendens att gräva ner oss i problemen, verkliga eller påhittade. Då behöver man lyfta blicken, och se möjligheterna. För de är enorma, i världen och i Norrköping.

I föreläsningen tittar vi på fakta om världen, dyker ner i några av de spännande teknikområden som utvecklas snabbt, svarar på frågan vad som driver innovation och avslutar med en diskussion om hur möjligheterna ser ut i Norrköping. De som finns nu och de som vi kan skapa.

Denna föreläsning är en fortsättning på vårens tech-meetup, men både nya och gamla deltagare är välkomna och man behöver inte ha deltagit förra gången för att kunna vara med nu.

Warp Talk är en unik föreläsning:

  • Den är enbart fokuserad på möjligheter.
  • Innehållet är crowdsourcat genom volontärer och människor i Warps community.
  • Den hålls av flera olika personer i olika länder, med samma grundläggande budskap, dock anpassad efter publik och sammanhang.

Föreläsare:

Mathias Sundin är medgrundare och ordförande i Warp Institute, tidigare riksdagsledamot, TEDx-talare och internationell föreläsare och leder nu crowdfundingen för världens första privata rymdmission till en asteroid. 2014 blev han världens första politiska kandidat att enbart ta emot kampanjbidrag i bitcoin. Mellan 2016 och 2018 var han ordförande i Sveriges första blockchainbolag, Goobit Group.

Warp Institute är en svensk stiftelse med säte i Stockholm och ett kontor i North Carolina, USA.

Varmt välkomna önskar LEAD och Norrköping Science Park!