Den 5 mars är det dags för AW by LEAD.
Denna gång i samarbete med Unitalent.
 
Unitalent är en länk mellan studenter vid Linköpings universitet och näringslivet. Unitalent stärker företag, organisationer och offentlig sektor med talanger från universitetet genom tidsbestämda och skräddarsydda konsultuppdrag.
 
Fokus för kvällen: Sommarmatchen!
Sommarmatchen är ett unikt och spännande sommarjobb, där studenter får arbeta med idéer sprungna ur forskning från Linköpings Universitet. Uppdraget innebär att ta reda på möjliga marknader och användningsområden. Arbetsuppgifterna varierar beroende på forskaridéns inriktning och behov. Forskaren kan exempelvis vara i behov av nya perspektiv, prototyparbete, kartläggning, marknadsanalys eller grafisk design.
 
Under kvällen kommer ni att få höra på häftiga karriärs och bolagsresor ifrån Isak på AgriOpt, Linnea på Solar Bora, Albin på HPViCo och Tova på PUSensor. De kommer att berätta om deras upplevelse och resa från Sommarmatchen till där de befinner sig idag hos oss på LEAD, där alla är nyckelpersoner i de olika bolagen. 
 
AgriOpt utvecklar ett digitalt beslutsstödsystem för dataanalys inom jordbruket. Systemet anpassas till jordbrukarnas arbetsflöde och integrera data och dataanalys i varje jordbrukares dagliga arbete, både i Sverige och utomlands.
 
Solar Bora ger Next Generation Solar Household System till sub-sahariska Afrika. Systemet är en pålitlig och förnybar kraftkälla som möjliggör användning av induktionskokare och andra apparater för produktiv användning.
 
HPViCo förlänger livslängden hos alla typer av transparenta ytor och arbetar med en ny klass av hårda, reptåliga och optiskt intressanta tunnfilmer som förbättrar prestandan hos glas och plast som regelbundet utsätts för slitningar.
 
PUSensor har tagit fram en teknik för att objektivt bedöma risken att en patient drabbas av trycksår. Deras sensorteknik går ut på att mäta blodflödet i huden under belastning och bygger på forskning vid Linköpings universitet.
 
Vi bjuder på pizza och alkoholfri öl.
 
Ingen anmälan krävs! Vi ser framemot att träffa dig.