Under måndagskvällen var det dags att tacka Epishine för tre spännande år hos oss på LEAD och välkomna dem till en plats som en LEAD-alumn. De har inte bara gjort ett gyllene avtryck hos oss , utan har alla förutsättningar att ta världen med storm. Under kvällen fick vi också chansen att hälsa på i deras nya lokaler i Ebbe Park och även ta en snabb titt in i labbet, där de organiska solcellerna produceras.
Epishine ska göra världens tunnaste och billigaste solceller som också gör minst avtryck på miljön. Solcellerna betalar tillbaka sig på 10 dagar, jämfört med normala solceller där det tar cirka 2 år innan de har betalat tillbaka sig miljömässigt. Lars Bengtsson som har varit en av affärscoacherna som har arbetat mycket med Epishine, summerar Epishines organiska solceller och resan på LEAD som:
”Det har inte bara varit en innovativ lösning och en banbrytande teknologi som Epishine bygger bolag på, utan från dag ett har Epishine alltid arbetat med hur de kan göra nytta för välden, på riktigt. Tillsammans med de komponenter är det också ett väldigt engagerat tema som arbetar på Epishine och har lyckats kombinera alla de tekniska aspekterna och ett stort marknadsfokus. Vilket är en framgångsfaktor och något som har gjort det extra roligt att arbeta med tillsammans med Epishine”, säger Lars Bengtsson.
Produktionen sker idag i Linköping och kommer kunna göra det i sin labbmiljö ett bra tag framöver. Idag har Epishines sensorer förmågan att ta till vara på energin i ljus från lampor dvs en sekundära ljuskällor som kan användas för att driva sensorer och annan elektronik som drivs av lågenergi.