LEAD-bolaget Cellfion har tilldelats den prestigefyllda finansieringen på 2,5 miljoner euro av European Innovation Council (EIC). Cellfion är en ledande aktör inom utveckling av PFAS-fria membran och beslutet är ett tydligt tecken på att Cellfions arbete med att utveckla miljövänliga och effektiva membranlösningar erkänns på en internationell nivå.

Cellfion är ett av 42 företag som valts ut från en pool av 1083 sökande, efter en noggrann utvärdering av EIC:s expertpanel. Cellfions PFAS-fria membran erbjuder specifika miljöfördelar och är banbrytande för att industrialisera jonselektiva cellulosamembran för väte-, batteri- och jonseparationsektorn.

“Vi är otroligt stolta över att ha tilldelats denna finansiering,” säger Liam Hardey, vd på Cellfion. ”Detta är ett viktigt steg framåt för oss och kommer att möjliggöra allokering av resurser till utveckling av produktion och verksamhet. Vi är fast beslutna att fortsätta att introducera våra cellulosabaserade membranlösningar på marknaden och bidra till en mer hållbar framtid.”

Detta är ett viktigt steg framåt för oss och kommer att möjliggöra allokering av resurser till utveckling av produktion och verksamhet.

Genom att säkra denna finansiering har de nått en betydande milstolpe för att accelerera tillväxten och är ett viktigt steg framåt för Cellfion. Det gör det möjligt att allokera resurser till utveckling av produktion och ger stöd för att snabbt kunna introducera cellulosabaserade membranlösningar på marknaden i större skala.