LEAD BootUp

LEAD BootUp är ett intensivt affärsutvecklingsprogram som avslutas med en Demoday där du har chansen att pitcha för investerare.  LEAD BootUp pågår i tre månader och startar två gånger per år; i februari och september. 8-10 startups väljs ut för att delta i programmet och under 14 tillfällen får du metoder och verktyg för att utveckla och kunna skala inom produktutveckling, sälj, marknad.  Programmet innehåller föreläsningar och coachning både individuellt och i grupp samt professionell feedback när du arbetar med din tech-startup. Majoriteten av sessionerna i programmet hålls i grupp, men det finns även utrymme för individuellt arbete och feedback, normalt under torsdagseftermiddagar.

Ansökan till vårens BootUp-program öppnar i december.

Programstart: februari 2022.

Förväntningen är inte att du ska bygga en skalbar affärsmodell på tre månader, men vi vill att du ska ha en solid grund för att du ska kunna bygga vidare. De första steget är att validera din problemlösningen, det vill säga att du har hittat ett kundproblem som är en verklig utmaning och att du har en relevant lösning för den tilltänkta kunden.

Målet med LEAD BootUp är att hjälpa dig skapa en grund för din problemlösning ur flera olika aspekter: affärsmässig, miljömässig och social, så att din ide kan förbättra världen och gynna din tillväxt. På LEAD är det viktigt att säkerställa hållbarhetsvärden för samhället, därför är det nödvändigt att arbeta med hur dina nya tekniker används och till vilket syfte samt hur din innovation kan leverera hållbarhet i en digitaliserad värld.

Nästa omgång av LEAD BootUp startar i februari 2022.

Urval sker löpande. För att bli antagen till LEAD BootUp behöver vi ha träffat dig genom att du ha deltagit på en av våra introduktionssessioner: LEAD Intro – How to Master the Fundamentals

Erbjudande och förväntning

LEAD BootUp passar för dig som:

 • Har ett identifierat ett tydligt problem du vill lösa.
 • Har en idé om lösningen och resurserna för att gå vidare.
 • Har ett team bestående av minst två personer, varav en har tid att fokusera på att utveckla idén.
 • Är medlem på LEAD. För att vi ska kunna arbeta med dig behöver du bli medlem. Medlemskapet ansöker du om i samband med BootUp.

 

Vad ingår i LEAD BootUp:

 • Seminarier och workshops inom olika områden, exempelvis varumärke, juridik, finansiering, försäljning med mera.
 • Kontinuerlig gruppcoachning och individuella återkopplingssessioner
 • Feedback och nätverksaktiviteter
 • Tillgång till konferensrum, skrivare, wifi och gratis kaffe.

Vår ambition är att du under BootUp ska:

 • Validera kundens och användarens behov
 • Identifiera och verifiera den minsta levande produkten – Minimum Viable Product
 • Bli redo att gå vidare och bygga ditt bolag.
 • Skapa en grund och domänkunskap för att du ska kunna sälja in din idé.

 

Naturligtvis finns det några kriterier för att du ska kunna bli medlem:

 • Affärsidéns potential – Det måste finnas ett stort och viktigt problem att lösa som ger potential för hög tillväxt och skalbarhet, samt att det går att bygga ett bolag på en internationell marknad.
 • Eldsjäl – Det måste finnas en stark drivkraft hos dig som idébärare och entreprenör.

BootUp-Stories

 

Isak Nielsen, VD AgriOpt

Isak Nielsen på Agriopt gick BootUp våren 2018

Isak Nielsen driver startup-bolaget AgriOpt tillsammans med Linnea Ernebro. Visionen är att effektivisera lantbruket genom att kombinera artificiell intelligens och storskalig optimering av lantbruksdata och lantbrukarnas egna kunskaper.

Under våren 2018 var Agriopt  med i LEAD:s BootUp-program tillsammans med flera andra bolag och projekt. "Där har vi utvecklat vår affärsidé enligt en strukturerad och väl genomtänkt metodik med stöd av LEAD:s erfarna affärscoacher.", säger Isak Nielsen. "Vi har upplevt att ett aktivt deltagande i workshoparna har skapat en väldigt bra miljö att utvecklas i, och de diskussioner och nya infallsvinklar som vi fått under BootUp-programmet har resulterat i flera konkreta fördelar för oss." fortsätter Isak.

Läs hela storien här >>

Louise Berg på Next Period gick BootUp ht 2018

Louise Berg driver bland annat bolaget Next period, som har visionen att revolutionera området mensskydd och lösa de problem som månatliga menstruationer för med sig runtom i världen.

Coacherna som var delaktiga var helt fantastiska, vi blev som ett härligt gäng tillsammans. De saker jag själv tycker är svårt och jobbigt blir gärna förstorade i mitt huvud och när man får prata med andra och höra om deras utmaningar sätts allt i ett annat perspektiv och helt plötsligt känns många saker mer greppbara.

Läs hela storien här >>

 
Läs fler Boot-Up Stories här >>

Har du frågor?

Har du frågor om programmet? Kontakta:

Eva Vollmer
eva.vollmer@lead.se
+46 722 - 81 77 30

Läs mer om våra övriga program: