LEAD BootUp

LEAD BootUp är ett intensivt affärsutvecklingsprogram för dig som är medlem på LEAD och programmet avslutas med en Demoday där du har chansen att pitcha för investerare.  LEAD BootUp körs kursvis två gånger om året, där 8-10 startups blir utvalda att delta i programmet. Under 14 tillfällen får du inspiration, föreläsningar, coachning både individuellt och i grupp och professionell feedback när du arbetar med din tech-startup. Programmet är ”klassbaserat” vilket innebär att majoriteten av sessionerna hålls i grupp, men det finns även utrymme för individuellt arbete och feedback, normalt under torsdagseftermiddagar.

Anmäl dig och din idé till LEAD

Ansökan till BootUp våren 2020 är nu stängd. Ansökan till hösten öppnar i maj.

 

Förväntningen är inte att du ska bygga en skalbar affärsmodell på tre månader, men vi vill ha en solid grund för att du ska kunna bygga vidare. De första steget är att validera din problemlösningen, det vill säga att du har hittat ett kundproblem som är en verklig utmaning och att du har en relevant lösning för den tilltänkta kunden.

LEAD BootUps målet är att hjälpa dig skapa en grund för din problemlösning som kan förbättra världen genom att göra den globala hållbarheten till en drivkraft för din innovation och din tillväxt. På LEAD är det viktigt att säkerställa hållbarhetsvärden för samhället, därför är det nödvändigt att arbeta med hur dina nya tekniker används och till vilket syfte samt hur din innovation kan leverera hållbarhet i en digitaliserad värld.

LEAD Boot-Up för våren 2020 börjar den 6 februari och avslutas med en DemoDay den 28 maj. Ansökan är öppen fram till den 23 januari, urval kan komma att ske löpande. För att bli antagen till LEAD BootUp behöver du ha varit på en LEAD Intro - How to Master the Fundamentals

Datum att ha koll på:

Ansökningsperioden öppnar 12 november.
Sista ansökningsdag: 23 januari
Programstart: 6 februari
DemoDay: 28 maj

 

Vad ingår i LEAD BootUp:

 • Seminarier och workshops inom olika områden, till exempel varumärke, juridik,  finansiering, försäljning
 • Kontinuerlig gruppcoachning och individuella återkopplingssessioner
 • Feedback och nätverksaktiviteter
 • Tillgång till konferensrum, skrivare, wifi och gratis kaffe.

LEAD BootUp passar för dig som:

 • Har ett identifierat problem du vill lösa, en idé om lösningen och resurserna för att gå vidare.
 • Ett team bestående av minst 2 personer.
 • Är medlem i LEAD Business Lab

Naturligtvis finns det några kriterier för att du ska kunna bli Business Lab-medlem.
Affärsidéns potential – Det måste finnas potential för hög tillväxt och skalbarhet och att det går att bygga ett bolag på en internationell marknad.
Eldsjäl – Det måste finnas en stark drivkraft hos dig som idébärare och entreprenör.

Vår ambition är att du under LEAD BootUp ska:

 • Validera kundens och användarens behov
 • Identifiera och verifiera den minsta levande produkten – Minimum Viable Product (länk till Ordlista)
 • Bli redo att gå vidare och bygga ditt bolag.
 • Skapa en grund och domänkunskap för att du ska kunna sälja in din idé.
 

BootUp-Stories

 

Isak Nielsen, VD AgriOpt

Isak Nielsen på Agriopt gick BootUp våren 2018

Isak Nielsen driver startup-bolaget AgriOpt tillsammans med Linnea Ernebro. Visionen är att effektivisera lantbruket genom att kombinera artificiell intelligens och storskalig optimering av lantbruksdata och lantbrukarnas egna kunskaper.

Under våren 2018 var Agriopt  med i LEAD:s BootUp-program tillsammans med flera andra bolag och projekt. "Där har vi utvecklat vår affärsidé enligt en strukturerad och väl genomtänkt metodik med stöd av LEAD:s erfarna affärscoacher.", säger Isak Nielsen. "Vi har upplevt att ett aktivt deltagande i workshoparna har skapat en väldigt bra miljö att utvecklas i, och de diskussioner och nya infallsvinklar som vi fått under BootUp-programmet har resulterat i flera konkreta fördelar för oss." fortsätter Isak.

Läs hela storien här >>

Louise Berg på Next Period gick BootUp ht 2018

Louise Berg driver bland annat bolaget Next period, som har visionen att revolutionera området mensskydd och lösa de problem som månatliga menstruationer för med sig runtom i världen.

Coacherna som var delaktiga var helt fantastiska, vi blev som ett härligt gäng tillsammans. De saker jag själv tycker är svårt och jobbigt blir gärna förstorade i mitt huvud och när man får prata med andra och höra om deras utmaningar sätts allt i ett annat perspektiv och helt plötsligt känns många saker mer greppbara.

Läs hela storien här >>

 
Läs fler Boot-Up Stories här >>

Läs mer om våra övriga program: