LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av tech-startups och bygger nu upp ett nav för civil-miltär innovation och Dual-use. Med NATO:s Diana https://www.diana.nato.int/ framför oss, startar vi upp och lägger grunden med ett nationellt acceleratorprogram inom civil-militära synergier, som planerar starta under senhösten.  

Programmets mål är att accelerera utvecklingen av bolag med tekniker som både har civil och militär tillämpning och som har potential att bidra till att hantera försvarsrelaterade problem i syfte att stärka såväl militär förmågeutveckling som svenska företags konkurrenskraft och möjligheter att verka på den internationella marknaden.  

Det nya acceleratorprogrammet kommer att bygga på LEAD:s beprövade arbetssätt och metodik, men kräver utveckling och anpassning för en ny kontext. 

Vad vi söker 

Vi söker nu en Program Manager med ansvar för att bygga upp och leda genomförandet av vårt nya program. Du gillar att arbeta både på strategisk nivå men det är viktigt att du gillar att vara ”handson” i att själv driva, paketera och leverera delar av programmet. Naturligtvis får du hjälp av oss på LEAD och kan ta avstamp i vår bevisade förmåga att accelerera tech-startups. En viktig del är också kontakterna med våra partners t ex Försvarsmakten/FMV/FOI/FHS/SAAB som kommer att bidra i programmet. 

Den vi söker har relevant eftergymnasial utbildning, är erfaren och affärsorienterad med bevisad vana att navigera i en komplex och förändringsdriven miljö. Vi ser gärna att du drivit eget bolag eller varit med och byggt upp ny verksamhet. Som person tar du naturligt ägarskap för dina arbetsuppgifter tills de är i mål. Du får energi av att träffa nya människor och du har en naturlig nyfikenhet på teknisk innovation och utveckling. Vi ser det också som ett stort plus om du har erfarenhet av att göra affärer inom försvarsindustrin eller har haft någon annan relevant koppling till denna domän. Kanske gör din bakgrund att du också kan vara affärscoach för några av bolagen i programmet eller andra LEAD-bolag. 

En bakgrund till Regeringens satsning på försvarsinnovation kan du läsa här:  

https://www.regeringen.se/contentassets/38380ae279be406a9775a6d54002503e/strategisk-inriktning-for-forsvarsinnovation.pdf

Om LEAD 

LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av tech-startups genom att förse innovatörer och entreprenörer med riktade resurser, insatser och tjänster för att de ska nå snabbare och säkrare tillväxt. Genom en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning, samt ett väl etablerat nätverk till kapital, affärskontakter och spetskompetens har LEAD visat på stor effekt. 

LEAD arbetar i nuläget med ungefär 40 bolag som sysselsätter omkring 80-100 personer sittande på inkubatorn i Linköping och Norrköping och ett nätverk av ett 60 tal alumnibolag som tillsammans omsätter närmare 2,1 miljard kr.  

Vi har naturligtvis projektplaner, veckomöten, deadlines och medarbetarsamtal, allt som en modern arbetsplats erbjuder. Men två saker gör jobbet hos oss speciellt: 

Du får en inblick i framtiden. På LEAD rör vi oss bland innovatörer, entreprenörer, forskare och experter inom olika områden. Här blir man dagligen imponerad av den tekniska utvecklingen. Våra lokaler i Linköping och Norrköping Science Parks är öppna och moderna, och vår kaffemaskin är en samlingspunkt för inspirerande möten. 

Du kommer att ha engagerade och drivna kollegor. Vi brinner för att hjälpa bolagen att nå sina mål och visioner. Vårt fokus är på att kommersialisera ny teknik och forskning, och det kräver både passion och ödmjukhet. 

Innovation är kärnan i allt vi gör! Vi möjliggör att ny teknik blir framgångsrika företag och når marknaden. Vi testar, utvärderar och anpassar kontinuerligt våra metoder för att skapa värde. Lean startup-metodiken och ständiga förbättringar genomsyrar vårt arbete 

Ansökningsförfarande

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Catharina Sandberg vd på LEAD catharina.sandberg@lead.se, 070-550 35 91.

Välkommen med din ansökan, rekryteringen sker löpande men sista dag att ansöka är den 31/8 så vänta inte! Skicka din ansökan till catharina.sandberg@lead.se.