Hej och välkommen Vilma, vår nya praktikant på LEAD. Fram till början av juni ska Vilma arbeta med kommunikation hos oss. För att lära känna henne bättre ställde vi fem snabba, häng med!

Vilma, vem är du och vad studerar du? 

Jag heter Vilma Adolfsson, är 24 år gammal och uppvuxen i Norrköping. Jag läser nu mitt tredje och sista år på Kommunikation och PR-programmet på Karlstad Universitet. Så de senaste 2,5 åren har jag bott och studerat i Karlstad, men min förkärlek för Östergötland gjorde att jag nu sökt mig tillbaka.

Hur skulle du beskriva dig som person? 

Jag är en väldigt glad och positiv person som älskar att anta nya utmaningar. Jag är lösningsfokuserad, blir glad av att vara kreativ och att få ta ansvar. På sommaren spenderar jag mycket tid i skärgården med min familj. I somras köpte dessutom jag och min sambo en segelbåt (!), vilket är ett helt nytt kapitel i mitt liv. Den här sommaren kommer helt klart gå åt till att lära mig att segla, haha. Jag gillar också att träna och vara aktiv, men ska jag vara helt ärlig har corona stökat till det och numera är väl rutinerna inte vad de en gång har varit.

Vad var det som lockade med LEAD?

När jag hörde talas om LEAD tyckte jag genast att det lät som en spännande arbetsplats och inget likt det jag tidigare kommit i kontakt med. Ju mer jag fick veta, desto roligare lät det också. Eftersom främsta fokus under min utbildning har legat på kommunikation kände jag direkt att LEAD skulle vara en spännande arbetsplats att få prova detta på. Innan har allt varit så teoretiskt, men det ska bli kul att få se hur det fungerar i verkligheten nu. 

Vad ser du mest fram emot under din tid som praktikant hos LEAD? 

Bara det faktum att få vara på en ny arbetsplats känns så roligt, det var länge sedan! Men också att få möta nya och inspirerande människor. Utöver det ska det självklart bli roligt att få tillsätta mina teoretiska kunskaper i verkligheten. Jag är också taggad på att få lära mig helt nya saker och tycker att det ska bli både roligt och utmanade att få göra det hos just LEAD.

Hur ser framtiden ut för dig? 

Eftersom jag tar examen till sommaren är min förhoppning, att jag om några år, befinner mig på en kreativ och spännande arbetsplats där varje dag ser olika ut och där jag kan utvecklas. Samtidigt är jag extremt hemmakär, så förmodligen bor jag i Norrköping även då. Men vem vet, nya utmaningar väntar kanske utanför min hemstad?