Hej och välkommen säger vi till vår nya praktikant Tilda! Tilda ska under åtta veckor arbeta med praktiskt kommunikationsarbete hos oss på LEAD. Vi bad henne svara på några frågor för att lära känna henne bättre.

Tilda, kan du berätta lite om vem du är och vad du studerar?

Jag heter Tilda Svedberg, är 24 år och bor samt är uppvuxen i Linköping. Just nu studerar jag andra året på kandidatprogrammet Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings Universitet.

Berätta lite kort om hur du är som person.

Vem är jag? Jo, jag är en aktiv men lugn person som drivs av utmaningar där det inte finns några självklara lösningar, alltså när jag får använda min kreativa förmåga. När jag är kreativ så är det främst inom design, mitt mest udda uppdrag än så länge var att göra en tatuering till min kompis (vilket kanske inte är så udda ändå). Annars gillar jag att vara kreativ i köket, ibland blir det fantastiskt gott och ibland inte alls, men det är alltid lika roligt att testa på nya maträtter. När jag inte pluggar, vilket är i stort sett hela tiden i dessa tider, så gillar jag att hänga på gymmet eller att umgås med familj och vänner.

Vad var det som lockade dig till LEAD?

Det som lockade mig mest hos LEAD är att det är ett företag som arbetar med många spännande och innovativa bolag. Jag tycker också att det är intressant hur det fungerar att hjälpa nya start-ups och vill lära mig mer om den kommunikativa delen av det arbetet, men även hur marknadskommunikationen kan se ut och fungerar internt. Att få praktisera på LEAD känns som något som jag kommer utvecklas av och det ska bli så roligt!

Vad ser du fram emot med din praktik på LEAD?

Jag är så taggad på att applicera det jag har lärt mig i skolan till verkligheten och få lära mig ännu mer om allt vad det innebär med kommunikation. Jag tycker att det ska bli spännande och utmanande att praktisera här på LEAD och jag ser fram emot att få lära känna nya personer.

Var ser du dig själv om fem år?

Om fem år har jag förhoppningsvis tagit examen inom design och kommunikation och har troligtvis börjat arbeta inom det också. Att tillägga så har jag nog bytt upp min etta till något större (hoppas jag), kanske till och med vågat lämna Linköping för någon annan stad. Men det får framtiden avgöra!