Vi välkomnar Magnus Sundstedt i rollen som ny affärscoach på LEAD. Magnus är entreprenören med det stora teknikintresset, som tar med sig mångåriga erfarenheter från både bolagsbyggande och forskningsvärlden. På LEAD blir han en viktig kugge i vårt utvecklingsarbete och att arbeta i de riktigt tidiga och forskningsnära projekten.

Välkommen till LEAD, hur känns det?

Tack, det känns roligt att börja här! Arbetet på LEAD är väldigt intressant, och tjänsten är en spännande utmaning för mig. Det blir roligt att använda mina erfarenheter till att hjälpa andra i sin bolagsresa, och att vägleda den akademiska världen mot kommersiella satsningar. Det finns så många möjligheter där vi kan bistå, där det inte har varit helt självklart att ta steget att börja skapa ett bolag.

Du har ju haft en spännande karriär, kan du berätta lite om vad du har gjort hittills?

Jag är en skåning som flyttade till Linköping för 30 år sedan för att studera på Y-linjen, sen blev jag kvar i stan. Mitt första företag Scandicraft var ett engagemang som startade redan under studietiden. Det handlade om att automatisera obemannade helikoptrar. Efter det var jag en av de drivande delägarna i teknikföretaget DST Control, och nu senast kommer jag från en anställning på Veoneer.

Vad var det som lockade dig att gå in som affärsutvecklare på LEAD?

Intresset för företagande och entreprenörskap har alltid funnits med mig. Bolagsresor är ju även något jag själv har gjort, vilket har gett mig många lärdomar och att jag kan se minorna i förväg. Det ska bli riktigt spännande att hjälpa drivna entreprenörer och forskare i sin bolagsetablering!

Vilket är ditt motto för framgång i arbetet?

Våga se möjligheterna, våga ta steget att prova något nytt!