Vi välkomnar Anna Brynås i rollen som ny affärscoach på LEAD. Anna har haft en spännande karriär med flera års erfarenhet som VD i olika bolag, hon har startat upp ett nytt biogasbolag i USA och har lång erfarenhet inom att bygga hållbara affärsmodeller. På LEAD kommer Anna att stärka teamet med sin tydliga hållbarhetsprofil.

Hej Anna och varmt välkommen till LEAD! Äntligen börjar du hos oss, hur känns det?
Det känns väldigt bra och magkänslan är riktigt go´. Om än lite konstigt att påbörja ett nytt jobb utan att kunna ses fysiskt. Jag är mycket av en relationsmänniska.

Du har ju haft en spännande karriär, kan du berätta lite om vad du har gjort hittills?
Ja du, ibland när jag läser mitt eget CV blir jag lite trött och tänker ”Den här människan borde tagga ner lite” , men senaste året har jag arbetat som styrelseproffs och som VD-stöd i olika organisationer. Jag är bland annat styrelseordförande i Marcussons Entreprenadteknik och ledamot i Envima, Almi Invest GreenTech fond samt Linköpings Stadsmission.

Tidigare har jag varit VD för tre olika bolag här i regionen; Sveriges största biogasproducent, Swedish Biogas International, en TechStartUp som utvecklade appar riktade mot föräldrar samt återvinningsbolaget Econova Recycling.

Jag har även arbetat flera år i Michigan, USA med att starta upp ett nytt biogasbolag. Mitt uppdrag var att etablera en labbverksamhet, men i ärlighetens namn så arbetade jag mest med politisk lobbying. Helt galet men fantastiskt roligt.

Jag är en väldigt passionerad person och jag har lärt mig att jag behöver arbeta med saker som tjänar något slags högre syfte för att jag ska må som bäst. Därför har hållbarhet alltid legat mig extra varmt om hjärtat, både utifrån en miljö-, social och affärsmässig aspekt.

Vad lockade dig med rollen som affärscoach på LEAD?
Mitt driv kommer i mångt och mycket av att se människor och bolag utvecklas och blomstra. Dessutom gillar jag att vara involverad i många olika saker och ha händerna i flera olika syltburkar, annars blir jag lätt rastlös. Därför känns rollen som affärscoach på LEAD helt klockren för mig.

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba på LEAD?
Självklart att lära känna teamet och alla spännande bolag. Och att få möjlighet att bidra till att utveckla framtidens ledare och företag.  Jag ser även fram emot att kunna hjälpa till att utveckla hållbarhetsarbetet inom LEAD och att tillsammans forma pionjärt hållbara bolag.

Vad önskar du att du visste för 10 år sedan? 
Oj! Här skulle jag kunna skriva en uppsats! Men de två viktigaste sakerna är nog att inte ha så bråttom i livet och lita mer på min intuition. Sen hade det varit guld värt att tidigt förstå att lycka inte ligger i prestationer eller materiella ting utan kommer från helt andra aspekter i livet, såsom genuina nära relationer, medmänsklighet och närvaro.

Vad gör du helst på fritiden?
På fritiden hittar jag och min dotter Svea på så mycket äventyr vi bara kan, gärna tillsammans med vår husbil.  Jag leder även meditationsgrupper hemma hos mig och försöker hjälpa mig själv och andra att hålla sig mer grundande och närvarande i livet. Och så älskar jag att gå på konserter, men det har ju tyvärr blivit dåligt med det senaste året.